31 Ιαν 2009

Αξίζει


Άππαρε σου έχει τύχει ποτέ να θέλεις να καταπιαστείς από κάτι, από κάπου και να μην μπορείς; Να είσαι ας πούμε μέσα στο πέλαγος, να νιώθεις ότι κουράζεσαι και να μην βλέπεις στεριά; Ο πάτος να βρίσκεται βαθιά και να μην υπάρχει ένας βράχος;

Πρέπει να κάνω το επόμενο βήμα. Το ερώτημα αν αξίζει.

Το συλλογίστηκα πολλές φορές και η απάντηση είναι:
"Αξίζει"

Θα το παλέψω μέχρι τέλους.

Μετά βλέπουμε

23 Ιαν 2009


Κάτσε να δεις τι θυμήθηκα άππαρε! Το είχα σκοπό βέβαια να στο πω ούτως η αλλιώς κάποτε αλλά με αφορμή κάτι που είδα στα λέω τώρα.

Που λες, πριν κάτι μήνες ήταν τα γενέθλια μου και έπεσαν στην περίοδο που δεν ήμουν και στα καλύτερα μου. Επειδή πάντα προσπαθώ να βρίσκω διεξόδους σκεφτόμουν ότι, ναι, η μέρα που γιορτάζουμε τα γενέθλια μας είναι μια ακόμη, συνηθισμένη μέρα.

Οπότε ήταν στο χέρι μου να την αφήσω να είναι μια απαθής μέρα ή να χρησιμοποιήσω την αφορμή των γενεθλίων μου και να επιχειρήσω να περάσω καλά, να της δώσω ένα νόημα. Δεν ήμουν βέβαια σε διάθεση να δω κόσμο οπότε το μόνο σίγουρο δεν θα έλεγα σε γνωστούς να 'ρθουν να το γιορτάσουμε. Εξάλλου οι γνωστοί ήταν χαμένοι εκείνη την περίοδο...

Λοιπών άππαρε, αλλάζει η μέρα και λαμβάνω το πρώτο μήνυμα που περίμενα να το πάρω, μου είχε δήλωση την προηγούμενη πως θυμόταν τα γενέθλια μου. Ευχαρίστησα και καληνύχτισα. Το πρωί έπρεπε να πάω στην σχολή.

Ξημερώνει, περνώ το λεωφορείο και φτάνω στην σχολή. Μόνο για να διαπιστώσω μια ώρα αργότερα ότι αυτή η σχολή δεν θα πάψει πότε να με εκπλήσσει από την ανοργανωσιά και αδιαφορία ολονών που την απαρτίζουν! Αποφάσισα να δω την "θετική" πλευρά του θέματος και να συνεχίσω την μέρα μου!

Τελειώνω με την σχολή και πάω για φαγητό, μόνος φυσικά! Ξεκίνησαν σιγά-σιγά και τα τηλεφωνήματα από το σπίτι και κάποιους συγγενείς. Χρόνια σου πολλά, τι κάνεις, ο καιρός και τα γνωστά.

Επιστρέφω σπίτι και αποφασίζω να κοιμηθώ λίγο γιατί ήμουν ήδη εξαντλημένος. Φυσικά δεν τα καταφέρνω γιατί ένα δυο τηλεφωνήματα δεν με άφησαν. Τι περίμενα ο αφελής! Το καλό χαλάρωσα.

Έκατσα στον υπολογιστή για να περάσει η ώρα μου. Σε κάποια φάση περνά ο γνωστός που μου έστειλε το μήνυμα για να μου ευχηθεί και από κοντά. Του πρότεινα να καθίσει να τον κεράσω με ότι είχα. Αρνήθηκε ευγενικά και αποχώρησε για να παρακολουθήσει κάποιο αθλητικό αγώνα. Ποδόσφαιρο ήταν, μπάσκετ, δεν θυμάμαι.

Συνεχίζω στον υπολογιστή μέχρι που βραδιάζει και άρχισα να βαριέμαι αφάνταστα. Ήθελα να βγω έξω από το σπίτι απεγνωσμένα. Όπως και όλες τις προηγούμενες μέρες. Δεν έβρισκα πότε όμως το θάρρος να βγω μόνος.

Να πάω σινεμά. Μου μπήκε η ιδέα. Ψάχνω να δω τι ταινίες έπαιζαν πριν καν το πάρω απόφαση. Μου κίνησε το ενδιαφέρον μια. Ήμουν στην σκέψη για πολλή ώρα. Να πάω μόνος, δεν λέει. Να μείνω σπίτι στα γενέθλια μου δεν λέει επίσης. Παίρνω το θάρρος, βγαίνω στο δρόμο και παίρνω ταξί. Έτσι δεν θα μετάνιωνα στην πορεία ή έτσι νόμιζα.

Φτάνω έξω από την κινηματογραφική αίθουσα, κόβω ένα εισιτήριο και μπαίνω στην αίθουσα, σχετικά νωρίς και χωρίς να πάρω σιταροπούλες (ποπ-κορν) και αναψυκτικό. Η αίθουσα σχεδόν άδεια. Χαρές εγώ ότι δεν θα καταλάβαιναν πολλοί ότι ήρθα μόνος. Η ταινία εξάλλου δεν την έκανες και για εύρη κοινό. Λάθος μου. Η αίθουσα άρχισε να γεμίζει απότομα. Σε κάποια φάση με ενόχλησε ένα ζευγαράκι για να καθίσει στις θέσεις δίπλα μου. Δεν πρόλαβαν να καθίσουν και ήρθε ακόμη ένα για να καθίσει από την άλλη πλευρά. Καθόμουν στην μέση δυο ζευγαριών. Οι δυο άντρες φυσικά ήταν δίπλα μου, μπας και γλυκοκοιτάξω το αίσθημα τους! Που να 'ξεραν!

Μου ερχόταν μια δυσωδία από τον ένα τύπο. Δεν κατάλαβα αν ήταν ο ίδιος που μύριζε η κάτι πατατάκια που κρατούσε. Μαζί με την γεμάτη αίθουσα άρχισα να νιώθω υπερβολικά άβολα. Ήθελα να φύγω αλλά συγκρατήθηκα να ξεκινήσει η ταινία και να απορροφηθώ σε αυτήν.

Όταν άρχισε, μπορεί η πολύ φασαρία να σταμάτησε αλλά η μυρωδιά ήταν εκεί και αποσπούσε την προσοχή μου. "Ερωτοτροπούσαν" φλυαρώντας κάνοντας την εμπειρία μου ακόμη πιο επίπονη. Έτσι αντιλήφθηκα και για πιο λόγο ήταν γεμάτη η αίθουσα στην συγκεκριμένη ταινία.

Και να τους ακούς να σχολιάζουν για τι μαλακία ταινία έβλεπαν. Ήθελα να τους ρωτήσω αν έκαναν την μελέτη τους πριν έρθουν να δουν κάτι ρομαντικό. Τέτοιο θάρρος δεν είχα ποτέ, οπότε το κράτησα για τον εαυτό μου. Ήμουν έτοιμος να φύγω όμως δεν το έβαλα κάτω. Ήθελα να δω και το τέλος της.

Αφού με το καλό τελείωσε η εμπειρία αυτή αποχώρησα από τον κινηματογράφο με συνοπτικές διαδικασίες και βρήκα τον εαυτό μου να επιστρέφει περπατώντας. Μιλούσα στο τηλέφωνο με το τελευταίο άτομο που μου ευχόταν για εκείνη την μέρα και σκεφτόμουν παράλληλα τι να κάνω μετά. Η ώρα δεν επέτρεπε να επιστρέψω σπίτι και σίγουρα δεν ήθελα.

Πήρα διστακτικά το τηλέφωνο για να προτείνω σε δυο άτομα να βγούμε να τους κεράσω. Δέχτηκαν. Επιχείρησα να καλέσω και το άτομο που μου ευχήθηκε νωρίτερα και αρνήθηκε για δεύτερη φόρα επικαλώντας υποχρέωση επόμενης μέρας. Έτσι βρέθηκα μετά από λίγο με δυο άλλα άτομα για ποτό. Πέρασε ένα ήρεμο τρίωρο αν θυμάμαι καλά.

Επέστρεψα σπίτι και έτσι έκλεισε ο κύκλος των γενεθλίων μου. Τα πρώτα μου γενέθλια που δεν πήρα τούρτα και δεν έσβησα κεριά. Η πρώτη μου φόρα που πήγα σε κινηματογράφο μόνος. Κάτι που δεν έμαθε κανείς και κάτι που δεν νομίζω να επαναλάβω.

Κατάφερα όμως άππαρε να σπάσω την μονοτονία και η μέρα αυτή να μην ήταν μια ακόμη μέρα.

19 Ιαν 2009

Άππαρε σήμερα λέω να κλέψω την δουλειά του Leviathan και να σε "ενημερώσω" για κάποιες ταινίες από την δική μου σκοπιά!

Ξεκινάω!

Breakfast with Scot
Τι γίνεται όταν ο Eric και ο Sam αποκτήσουν ένα 11χρόνο παιδί;


(HD) αναφορές εδώ και εδώ


Ciao
Όταν ο θάνατος φέρνει δυο ανθρώπους κοντά.

(HD) αναφορές εδώ και εδώ


Cthulhu
Είσαι γκέι. Θέλουν να κάνεις οικογένεια. Για παράξενους όμως λόγους...

(Καλύτερη ποιότητα εδώ)

Μου τράβηξε το ενδιαφέρον μιας και η ομοφυλοφιλία εδώ παίζει δευτερεύον ρόλο και παίζει μυστήριο! Φαίνεται όμως κακογυρισμένη!

Προχωράμε στα λεσβιακά!

I Can’t Think Straight
Ετοιμάζεται να παντρευτεί για πέμπτη φορά όταν τελικά συναντά τον πραγματικό έρωτα

(Καλύτερη ποιότητα εδώ)
αναφορές εδώ και εδώ


The Secrets
Όταν τα όρια της θρησκείας ξεπερνιούνται.

(Καλύτερη ποιότητα εδώ)


The World Unseen
Όπως λέμε θανατηφόρα έλξη; Τοποθέτησε το στην δεκαετία του 1950

(HD) αναφορές εδώ


How About You
Η τρίτη ηλικία.

(Καλύτερη ποιότητα εδώ)


Και ένα μείγμα από όλα

Tru Loved
Μπορείς να το πεις και ενοχλητικό!

(Καλύτερη ποιότητα εδώ)


Άσχετα... σχεδόν

I Love You, Man
Παντρεύεσαι και δεν έχεις κουμπάρο; Εύκολο, βγαίνεις αντρικά ραντεβού...

(HD)


All About Steve
Οι γονείς σου θέλουν να ελέγξεις την σεξουαλικότητα του θύματος σου;
Η Sandra Bullock θέα... όπως και το υποψήφιο θύμα!

(HD)


The Ugly Truth
Η Izzie και ο Λεωνίδας μαζί γίνεται; Γίνεται!

(HD)

18 Ιαν 2009

Mayday! Mayday!


Άππαρε χρειάζομαι επειγόντως την βοήθεια σου!

Εψές μια κοπέλα στον περίγυρο μου ήταν σούπερ φιλική μαζί μου. Γενικά ήταν φιλική μαζί μου και την συμπαθώ γιατί για την ηλικία της δεν είναι φαντασιόπληκτη και γενικά σοβαρή με μετρό.

Που λες, αν και καθόμουν ήσυχος στην γωνία μου, ήρθε, με χαιρέτησε, ρώτησε τα νέα μου, ρώτησα και εγώ τα δικά της για λόγους ευγένειας και όλα καλά. Ύστερα όταν ήταν να φύγω, πήγα από την παρέα της και την καληνύχτισα, με καληνύχτισε και μου είπε αν τελικά δεν γίνει η εξεταστική να κανονίσουμε να πάμε για καφέ!

Όπα λέω, έχουμε θέμα. Ευγενικός όπως πάντα της είπα θα το κανονίσουμε. Φεύγω και κάνω τις σκέψεις μου ελπίζοντας πως απλώς αρέσει η παρέα μου στην δίκη της παρέα.

Την επόμενη μέρα, δηλαδή σήμερα, κάτσε πέρασαν τα μεσάνυχτα, χθες, παίρνω το απόγευμα μήνυμα στο κινητό (παράξενο) και από άγνωστο αριθμό (πρωτοφανές) και βλέπω ότι το υπογράφει η ίδια! Χρησιμοποίησε για αφορμή μια κοινή συνάντηση και ρωτούσε αν θα πήγαινα τελικά. Το μήνυμα ελήφθη και ναι έχουμε πρόβλημα! Απάντησα καταφατικά γιατί ήταν γνωστό ότι θα πάω και αν δεν χανόμασταν στο κόσμο θα τα λέγαμε εκεί. Απάντησε πίσω εκφράζοντας την ευχαρίστηση της και έστειλε φιλιά!!!

Απλά την προσκυνώ! Όσο θάρρος δεν έχουν οι γνωστοί μου να κυνηγήσουν μια γυναίκα που θα 'θέλουν το έχει αυτή και το κάνει ξεκάθαρα! Δεν νομίζω να είναι τόσο αφελείς και να νομίζει πως στέλνει σήματα μορς. Άσε που είναι ευθείς και δεν ήρθε μέσω τρίτων ατόμων και δεν φαίνεται να το έχουν μάθει όλοι αφού κάνεις δεν φρόντισε να με αστειέψει. Για αυτό και της βγάζω το καπέλο.

Φαντάζομαι την διαδικασία που έκανε για να βρει το τηλέφωνο μου! Λίγοι το έχουν μιας και βρίσκομαι χαμηλά στο ραντάρ και μόνο ένα συγκεκριμένο άτομο θα μπορούσε να της το δώσει και πάλι μέσω κάποιου άλλου συνδετικού κρίκου (φαντάζομαι). Με κολακεύει η κατάσταση και βέβαια μου συμβαίνει πρώτη φορά (τουλάχιστον τόσο ευθέα, άλλες μπορεί να ήταν εντελώς της φαντασίας μου)

Όπως και να έχει, άππαρε εδώ είναι που χρειάζομαι την βοήθεια σου!

Ποιο είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να ακολουθήσω για να οδηγηθώ με επιτυχία στην σχέση κάλυψης! Ότι πρέπει για να ρίξω στάχτη! Έλα μην θυμώνεις, αποτυχημένο αστείο.

Λοιπών, δεν ξέρω αν έδωσα θάρρος, τόσο στο παρελθών όσο και τώρα ήμουν απλά ευγενικός και ακούω πάντα με προσοχή τον συνομιλητή μου. Εδώ πρέπει να την πάτησα αν και έχω τις αμφιβολίες μου μιας και ένα τρίμηνο πριν προσπάθησαν να μου πλασάρουν το msn συγκεκριμένης κοπελιάς που απλά με είδε για λίγες ώρες, απλά για να τα πούμε και να δούμε αν ταιριάζουμε. Έλεος, τόσο καιρό που ήσασταν να μου τονώσετε την αυτοπεποίθηση; Τώρα που τα βρήκα με τον εαυτό μου θυμηθήκατε; Ρε άππαρε τελικά λαλείς να είναι αυτό; Όπως και να έχει, τέτοια μουσκουρούθκια δεν τα μπορώ, αλλά θα κρατήσω ακόμη λίγο το ύφος με το οποίο σου μιλώ.

Θέλω συμβουλές, αλλιώς πάστες, για το πως κερνάς χυλόπιτα χωρίς να πληγώνεις. Απαραίτητο να μην αφήνει περιθώριο στο μέλλον (π.χ. "δεν μπορώ τώρα", "δεν κάνω για σχέσεις εγώ"), να συνεχίσει παρακάτω, ανάλογα πάντα με τον χαρακτήρα της να μην κολλήσει. Να μην καρφωθώ. Διπλωματικό γιατί το ψέμα το απεχθάνομαι και σεβασμό στα αισθήματα της και στην προσωπικότητα της. Στο είπα πιο πριν είναι μια χαρά κοπέλα (για σπίτι) και δεν θα ήθελα να πληγώσω αλλά ούτε και να την αφήσω να πιστεύει σε αόριστες καταστάσεις.

Άππαρε, πέραν του όλου χαζοχαρούμενου ύφους το θέμα είναι σοβαρό. Δεν παίζω με αισθήματα άλλων. Ελπίζω ακόμη να κατάλαβα λάθος τις προθέσεις της άλλα με κάποιο τρόπο πρέπει να ξεκαθαρίσω την κατάσταση να μην περιμένει άδικα.

Προς το παρών η κατάσταση είναι στο αόριστο και στην ψύχρα αφού τελικά δεν βρεθήκαμε.

Έχω υπόψιν μου μια μέθοδο που πρέπει να ακολουθήσω, λίο ψυχρή, αλλά διπλωματική και ξεκάθαρη, δεν την αναφέρω για να μην σε επηρεάσω και ελπίζω να προσκομίσω ιδέες, να τις ακολουθήσω ή να τις ενσωματώσω στην δίκη μου μέθοδο. Αν πάλι με γράψεις στα παλαιά τον υποδημάτων σου απλά θα κάμω της κκελές μου.

Και δεν είναι το κατάλληλο άτομο για να ανοιχτώ.

Επίσης άππαρε που το θέμα τούτο απορρέουν πολλά άλλα σημαντικά που δεν ξέρω αν θα ήθελα να τα συζητήσω μιας και είναι γνωστά ή αμετάκλητα.
Ακόμα υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως δεν θα ασχοληθώ (πολλά) για το τι μπορεί να παρεξηγηθεί ή τι μπορεί να φανεί που δεν ισχύει από τον τρόπο που σου μιλώ. Άπλα γιατί στο τέλος δεν θα σου μιλώ ή θα σου μιλώ και θα νιώθω κάποιος άλλος. Ελπίζω να καταλαβαίνεις.

14 Ιαν 2009

Μια ευγενική χορηγία του greekstories


Δεν ήμουν ποτέ της ιδέας ενός μπλοκ παρά της αγάπης μου για τους υπολογιστές και το διαδίκτυο γιατί απλά δεν είχα να προσφέρω κάτι. Αγνοούσα ότι μπορεί αυτό να σου προσφέρει. Ελπίζω δηλαδή. Ο συνδυασμός των πραγμάτων που σου προσφέρει είναι παράξενος.

Ξεκίνησα με συγκεκριμένους λογούς και συγκεκριμένη μέθοδο, ότι με χαρακτηρίζει δηλαδή σε ότι κάνω. Κάπου ο φόβος με κράτα λίγο πίσω σε κάποια πράματα που θέλω να μοιραστώ. Θα το κάνω όποτε νιώθω ότι πρέπει και ελπίζω να πάρω αυτό που νομίζω ότι χρειάζομαι. Είναι καθαρά εγωιστικό και εδώ θέλω να μοιραστώ πράματα και να ρωτήσω ίσως για θέματα που δεν μπορώ (καλύτερα δεν θέλω ακόμη) να κάνω εκεί έξω, στον κόσμο επαφής. Για αυτό και η θεματολογία είναι συγκεκριμένη, μονοδιάστατη. Όχι πως σε αυτή την φάση της ζωής μου είμαι πιο πολύχρωμος εκεί έξω.

Μια μικρή λίστα με ότι θυμάμαι, μέσα στην οποία "κρύβονται" τα πιο σημαντικά

 • Γιατί έχασα την μάππα
 • Γιατί έχασα τον έλεγχο
 • Γιατί μου έγινε έμμονη η ομοφυλοφιλία
 • Γιατί βαρέθηκα να ακούω σχόλια από παντού χωρίς καν να τους ζητηθεί
 • Γιατί το καλοκαίρι που πέρασε ήταν το χειρότερο μου, με διαφορά
 • Γιατί το καλοκαίρι που πέρασε είδα τον χειρότερο μου εαυτό, με διαφορά
 • Γιατί δεν εμπιστεύομαι κανένα
 • Γιατί κανένας δεν ξέρει για μένα
 • Γιατί θέλω να μοιραστώ
 • Γιατί δεν αντέχω τις σκέψεις
 • Γιατί η επαφή με την πραγματικότητα είναι επίπονη
 • Γιατί βλέπω ταινίες και δεν αισθάνομαι
 • Γιατί ακούω μουσική και βαριέμαι
 • Γιατί δεν βρίσκω ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα μου
 • Γιατί δεν με ευχαριστεί τίποτε
 • Γιατί είμαι συνέχεια αλλού
 • Γιατί βλέπω το μέλλον και δεν ξέρω τι να κάνω
 • Γιατί έχω μια διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας
 • Γιατί η επόμενη μεγάλη αναποδιά που θα με βρει θα με θέσει εκτός μάχης
 • Γιατί ωρίμασα απότομα
 • Γιατί το μυαλό μου κόλλησε στα 17
 • Γιατί από ένα ενθουσιώδη παιδί κατέληξα ένα μισαλλόδοξο πλάσμα
 • Γιατί καμνώ πράματα επειδή πρέπει να γίνουν
 • Γιατί πράματα που θέλω να κάνω δεν τα κάνω γιατί δεν βρίσκω τον λόγο να τα κάνω μόνος
 • Γιατί θέλω να νιώσω πως ανήκω κάπου. Σε μια παρέα, σε ένα σύνολό, σε μια ιδέα.

9 Ιαν 2009


Ήμουν σε ένα παρέα και στην τηλεόραση έπαιζε η σειρά "Πολυκατοικία" . Όταν έδειξε το γκέι ζευγάρι ο παρέας γυρίζει και μου λέει:
- Τούτη θκυο εν πούστιες, βλέπεις την σειρά;
- Όι αλλά λία επεισόδια είδα τα.

Υπόψη σου άππαρε ότι την προηγούμενη μέρα ανάφερε μας στην κουβέντα ότι πήγε στο Γκάζι για νυχτερινή έξοδο με μια φίλη του και ότι είδε ζευγαράκια γκέι. Ήθελα να του πω τι περίμενες;!! Οπότε επιβεβαίωσα πως το Γκάζι γεμίζει από όλο τον καλό κόσμο!

Συνεχίζει ο παρέας:
- Είπα σου που επία Αθήνα ότι είδα θκιό ζευκαρούθκια πούστιες να βαστούν σσερουί;
- Ναι είπες μας το εχτές.
- (Δυσανασχετώντας) Που βαδίζει η κοινωνία μας, λυπούμε τα κοπελούθκια μας, τι πρότυπα.

Τούτη η μανία να πρέπει να υποδείξουμε την ομοφυλοφιλία όπου την εντοπίσουμε και παράλληλα να την κατακρίνουμε θα με σπάσει. Το ίδιο δεν συμβαίνει για ναρκωτικά, για ληστείες, δολοφονίες κ.τ.λ. Βρίσκει με σύμφωνο η άποψη που διάβασα κάπου ότι είναι τόσο κατακριτέα σε σχέση με άλλα επειδή έχει να κάνει με κάτι κύριο της κοινωνίας. Η περηφάνια του να παντρευτεί κάποιος και να κάνει παιδιά. Το να είναι κουμαρτζής, απατεώνας κ.τ.λ σίγουρα κατακρίνετε αλλά όχι τόσο. Ή έτσι μου φαίνεται.

Συνήθως δεν μπλέκω σε συζητήσεις αναθεώρησης απόψεων γιατί πιστεύω ότι οι περισσότεροι όταν αποχτήσουν μια άποψη σε κάποιο θέμα δεν αλλάζει που να τους αποδείξεις λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο συγκεκριμένος όμως είναι ειδική περίπτωση. Έχει κάτι που τον διαφοροποιεί που τους άλλους και κατάλαβε ότι μπορώ να το αναγνωρίσω τούτο και πολλές φορές έμεινε έκπληκτος για τα πράματα που ήξερα και δεν έμπαινε στην διαδικασία να τα συζητήσει με τους δικούς του παρέες και γνωστούς.

Οπότε λαλώ να δοκιμάσω.

- Ρε επειράξαν σε καθόλου;
- Όι αλλα...
- Αλλά τι;
- Εν νεν ωραίο να τους βλέπεις...

Μας διέκοψε κάτι όποτε μπήκα στην διαδικασία να σκεφτώ αν αξίζει να επανέλθω. Ξέχασα ότι ανάφερε για την κοινωνία όποτε σκεφτικά λίγο τα επιχειρήματα (λίον απαίσια αλλά προσπάθησα) και περίμενα την επόμενη σκηνή με τους γκέι στο σίριαλ.

- Που λαλείς (το χέρι δείχνει στην τηλεόραση), την κοινωνία εν να την καταστρέψουν οι πουστιές, οι κουτσοί, οι τυφλοί, οι ανάπηροι, οι πασσιές, τα άτομα με ειδικές ανάγκες (πρόσθεσε και άλλες μειονότητες που ανάφερα και δεν θυμούμαι) οξά ανθρώποι σαν τον Κίτα (google is your friend), έμποροι ναρκωτικών, σάπιοι πολιτικοί κ.τ.λ.
- Ναι ρε πελλέ έσσεις δικαίο αλλά εν ενάντια στην φύση.
- Τι λαλείς; Ενάντια στην φύση είναι τζαι τζίνου που εν κομμένο το σσερει, τζίνος που εγεννήθηκε ανάπηρος.
- Ναι ρε αλλά εν νεν το ίδιο;
- Γιατί εν νεν το ίδιο;
- Εν ενάντια στην πίστη, το Θεό...

Κάτι πάλε μας διέκοψε οπότε πήρα χρόνο να το σκεφτώ. Δεν άξιζε να το συνεχίσω γιατί επέστρεψα και εγώ στην προηγούμενη άποψη μου ότι δεν αλλάζεις απόψεις, μονό ανταλλάσσεις. Μου ανάφερε και θρησκεία οπότε τέτοια θέματα δεν τα αγγίζω. Ήθελα μόνο να τον ρωτήσω τι γνωρίζει για τους γκέι και αποφάσισε ότι είναι ενάντια στην φύση και τέλος να του δείξω ότι η άποψη που έχει είναι απλά αυτή που του επέβαλε η κοινωνία, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον υπόλοιπο του χαρακτήρα.

Όταν αυτό που μας διέκοψε τέλειωσε, απλά του είπα να είσαι ανοιχτόμυαλος για όλα.

Σήμερα πάλε όταν ήμουν σε μια γνωστή μου, έβλεπε Grey’s Anatomy (γενικά τούτη η σειρά έχει πολλή ιστορία τον τελευταίο χρόνο με άτομα που συναναστρέφομαι, οπότε ίσως στο μέλλον αναφερθώ γενικότερα) και σε κάποια φάση που την ρώτησα ποιο επεισόδιο έβλεπε μου λέει:

-Ιουυυ, τζινές οι θκίο εν λεσβίες.

Φυσικά άππαρε δεν μπήκα στον κόπο να αναλύσω και αρκέστηκα στο εξής:

-Ε; Χαλάσε;

Απλά πάλε η μανία ότι πρέπει να το αναφέρουμε και να το κατακρίνουμε χωρίς να μας ζητηθεί.

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έλεγα τίποτα, απλά θα το αγνοούσα. Δεν θα συμφωνούσα ούτε θα διαφωνούσα με τις απόψεις τους. Απλά μια επιβεβαίωση ότι τους άκουσα. Τώρα είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, αφού είπα θα προσπαθήσω να αλλάξω, να δω και τα όρια των ανθρώπων που με περιβάλουν.

Απλά στο μέλλον δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύω το θέμα, αλλά στα άτομα που με ενδιαφέρουν θα τους τονίζω με σπόντα την ανωριμότητα να αναφέρνουν και να κατακρίνουν κάτι για το οποίο δεν γνωρίζουν και δεν τους αφορά.

Άππαρε τα πιο πάνω άτομα, είναι ανθρώποι που επέλεξα εγώ να έχω επαφή, οπότε κακία και τα συναφή δεν υπάρχουν. Ούτε τους κατηγορώ για κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν και απλά αντιδρούν όπως τους έχει μάθει η κοινωνία. Και μάντεψε ποιος είναι η κοινωνία.

6 Ιαν 2009


Αππάρε μιας και πείρα το θάρρος σου, σήμερα θα σου μιλήσω για πιο γήινα πράγματα.

Ξεκινώ από την πιο κάτω εικόνα που βρέθηκα αντιμέτωπος σήμερα. Ένα ταξί μπλοκάρει κάποιο στενό και περιμένω να φύγει. Παράξενο το ταξί μιας και δεν κυκλοφορούν πολλά. Με έκπληξη παρατηρώ την ώρα που φεύγει το ταξί μια μεγάλη γυναίκα να χρησιμοποιεί περπατητήρα σπαστό και τέλος να σπρώχνει μια πολύ μεγαλύτερη γυναίκα που βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι. Προφανώς είχαν επιστρέψει από κάπου μιας και προχωρούσαν σιγά - σιγά στην αυλή του σπιτιού. Αν δεν κάνω λάθος θα ήταν η κόρη, άτομο με ειδικές ανάγκες, που ήταν πάντα υπό την προστασία της μητέρας της και τους έβλεπα κάθε Κυριακή τα χρόνια που πήγαινα εκκλησία. Οι συναισθηματισμοί και οι συνειρμοί που πέρασαν στο μυαλό μου την στιγμή εκείνη δεν μπαίνω στον κόπο να τους αναφέρω. Η κόρη πλέον, με ότι δύναμη είχε, πρόσεχε την μητέρα της.

Πάμε τώρα σε κάτι πιο ανάλαφρο και σε ενημερώνω άππαρε ότι με την αλλαγή του χρόνου, το πρώτο δάγκωμα στο κομμάτι βασιλόπιτας που πήρα, βρήκε κάτι σκληρό. Μετά από 8 περίπου χρόνια βρίσκω για δεύτερη φορά το φλουρί επιβεβαιώνοντας απλά την πιθανότητα! Επειδή όμως θέλω να βρίσκω σημασία και κρυμμένα μηνύματα παντού το λαμβάνω σαν σημάδι ότι το 2009 πρέπει να κάνω το μεγάλο βήμα! Κάτι θετικά έλεγε και το ζώδιο μου οπότε προχωράμε ακάθεκτοι!

Γενικά αυτές τις γιορτές δεν είχαμε ιδιαίτερες οικογενειακές εντάσεις και σε παρακαλώ ούτε μια έξαρση! Πρέπει να είναι οικογενειακό ρεκόρ. Φτου να μην το ματιάσω!

Παράξενο θεωρώ το γεγονός ότι κάποια συγγενικά μου πρόσωπα έδειξαν μια μεγαλύτερη συμπάθια στο πρόσωπο μου. Κάτι δεν πάει καλά... Γενικά όμως οι άνθρωποι, ανθρώποι και δεν με εξέπληξε κανείς τους, οι συμπεριφορά τους ήταν η συνηθισμένη.

Επίσης άππαρε δέχτηκα να δω ταινία σε κακή ποιότητα, θα προσπαθήσω να μην το επαναλάβω. Η συγκεκριμένη ταινία που είδα ήταν άψογη. Ντρέπομαι να πω ότι ακόμη να δω το Madagascar 2. Γενικά με περιμένουν πολλές ταινίες για θέαση...

Στις επόμενες μέρες θα βρεθώ πίσω Ελλάδα και μένω με την απορία αν οι φετινές διακοπές είχαν κάτι διαφορετικό. Μάλλον ναι γιατί πρόκειται για τις πιο ήπιες, χωρίς κάτι ιδιαίτερο, όπως τις προηγούμενες.

Ναι καλά κατάλαβες αυτές τις μέρες δεν με απασχολεί τίποτα το ιδιαίτερο! Μια χαρά!

Χμμμ, ώρα για ύπνο άππαρε!