9 Ιαν 2009

Ανοίγοντας μυαλά


Ήμουν σε ένα παρέα και στην τηλεόραση έπαιζε η σειρά "Πολυκατοικία" . Όταν έδειξε το γκέι ζευγάρι ο παρέας γυρίζει και μου λέει:
- Τούτη θκυο εν πούστιες, βλέπεις την σειρά;
- Όι αλλά λία επεισόδια είδα τα.

Υπόψη σου άππαρε ότι την προηγούμενη μέρα ανάφερε μας στην κουβέντα ότι πήγε στο Γκάζι για νυχτερινή έξοδο με μια φίλη του και ότι είδε ζευγαράκια γκέι. Ήθελα να του πω τι περίμενες;!! Οπότε επιβεβαίωσα πως το Γκάζι γεμίζει από όλο τον καλό κόσμο!

Συνεχίζει ο παρέας:
- Είπα σου που επία Αθήνα ότι είδα θκιό ζευκαρούθκια πούστιες να βαστούν σσερουί;
- Ναι είπες μας το εχτές.
- (Δυσανασχετώντας) Που βαδίζει η κοινωνία μας, λυπούμε τα κοπελούθκια μας, τι πρότυπα.

Τούτη η μανία να πρέπει να υποδείξουμε την ομοφυλοφιλία όπου την εντοπίσουμε και παράλληλα να την κατακρίνουμε θα με σπάσει. Το ίδιο δεν συμβαίνει για ναρκωτικά, για ληστείες, δολοφονίες κ.τ.λ. Βρίσκει με σύμφωνο η άποψη που διάβασα κάπου ότι είναι τόσο κατακριτέα σε σχέση με άλλα επειδή έχει να κάνει με κάτι κύριο της κοινωνίας. Η περηφάνια του να παντρευτεί κάποιος και να κάνει παιδιά. Το να είναι κουμαρτζής, απατεώνας κ.τ.λ σίγουρα κατακρίνετε αλλά όχι τόσο. Ή έτσι μου φαίνεται.

Συνήθως δεν μπλέκω σε συζητήσεις αναθεώρησης απόψεων γιατί πιστεύω ότι οι περισσότεροι όταν αποχτήσουν μια άποψη σε κάποιο θέμα δεν αλλάζει που να τους αποδείξεις λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο συγκεκριμένος όμως είναι ειδική περίπτωση. Έχει κάτι που τον διαφοροποιεί που τους άλλους και κατάλαβε ότι μπορώ να το αναγνωρίσω τούτο και πολλές φορές έμεινε έκπληκτος για τα πράματα που ήξερα και δεν έμπαινε στην διαδικασία να τα συζητήσει με τους δικούς του παρέες και γνωστούς.

Οπότε λαλώ να δοκιμάσω.

- Ρε επειράξαν σε καθόλου;
- Όι αλλα...
- Αλλά τι;
- Εν νεν ωραίο να τους βλέπεις...

Μας διέκοψε κάτι όποτε μπήκα στην διαδικασία να σκεφτώ αν αξίζει να επανέλθω. Ξέχασα ότι ανάφερε για την κοινωνία όποτε σκεφτικά λίγο τα επιχειρήματα (λίον απαίσια αλλά προσπάθησα) και περίμενα την επόμενη σκηνή με τους γκέι στο σίριαλ.

- Που λαλείς (το χέρι δείχνει στην τηλεόραση), την κοινωνία εν να την καταστρέψουν οι πουστιές, οι κουτσοί, οι τυφλοί, οι ανάπηροι, οι πασσιές, τα άτομα με ειδικές ανάγκες (πρόσθεσε και άλλες μειονότητες που ανάφερα και δεν θυμούμαι) οξά ανθρώποι σαν τον Κίτα (google is your friend), έμποροι ναρκωτικών, σάπιοι πολιτικοί κ.τ.λ.
- Ναι ρε πελλέ έσσεις δικαίο αλλά εν ενάντια στην φύση.
- Τι λαλείς; Ενάντια στην φύση είναι τζαι τζίνου που εν κομμένο το σσερει, τζίνος που εγεννήθηκε ανάπηρος.
- Ναι ρε αλλά εν νεν το ίδιο;
- Γιατί εν νεν το ίδιο;
- Εν ενάντια στην πίστη, το Θεό...

Κάτι πάλε μας διέκοψε οπότε πήρα χρόνο να το σκεφτώ. Δεν άξιζε να το συνεχίσω γιατί επέστρεψα και εγώ στην προηγούμενη άποψη μου ότι δεν αλλάζεις απόψεις, μονό ανταλλάσσεις. Μου ανάφερε και θρησκεία οπότε τέτοια θέματα δεν τα αγγίζω. Ήθελα μόνο να τον ρωτήσω τι γνωρίζει για τους γκέι και αποφάσισε ότι είναι ενάντια στην φύση και τέλος να του δείξω ότι η άποψη που έχει είναι απλά αυτή που του επέβαλε η κοινωνία, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον υπόλοιπο του χαρακτήρα.

Όταν αυτό που μας διέκοψε τέλειωσε, απλά του είπα να είσαι ανοιχτόμυαλος για όλα.

Σήμερα πάλε όταν ήμουν σε μια γνωστή μου, έβλεπε Grey’s Anatomy (γενικά τούτη η σειρά έχει πολλή ιστορία τον τελευταίο χρόνο με άτομα που συναναστρέφομαι, οπότε ίσως στο μέλλον αναφερθώ γενικότερα) και σε κάποια φάση που την ρώτησα ποιο επεισόδιο έβλεπε μου λέει:

-Ιουυυ, τζινές οι θκίο εν λεσβίες.

Φυσικά άππαρε δεν μπήκα στον κόπο να αναλύσω και αρκέστηκα στο εξής:

-Ε; Χαλάσε;

Απλά πάλε η μανία ότι πρέπει να το αναφέρουμε και να το κατακρίνουμε χωρίς να μας ζητηθεί.

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έλεγα τίποτα, απλά θα το αγνοούσα. Δεν θα συμφωνούσα ούτε θα διαφωνούσα με τις απόψεις τους. Απλά μια επιβεβαίωση ότι τους άκουσα. Τώρα είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, αφού είπα θα προσπαθήσω να αλλάξω, να δω και τα όρια των ανθρώπων που με περιβάλουν.

Απλά στο μέλλον δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύω το θέμα, αλλά στα άτομα που με ενδιαφέρουν θα τους τονίζω με σπόντα την ανωριμότητα να αναφέρνουν και να κατακρίνουν κάτι για το οποίο δεν γνωρίζουν και δεν τους αφορά.

Άππαρε τα πιο πάνω άτομα, είναι ανθρώποι που επέλεξα εγώ να έχω επαφή, οπότε κακία και τα συναφή δεν υπάρχουν. Ούτε τους κατηγορώ για κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν και απλά αντιδρούν όπως τους έχει μάθει η κοινωνία. Και μάντεψε ποιος είναι η κοινωνία.

29 στοιχημάτισαν:

tovenito είπε...

δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να αναλώνεσαι. να εξηγείς τι; να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας;
και από την άλλη έξω από το χορό όλοι πολλά τραγούδια λένε. όταν έρθει αυτό που κατακρίνει δίπλα του, μέσα του και όχι σαν σκηνή στην τηλεόραση πολλά μπορεί να μην είναι όπως φαίνονται.
και υπάρχει και το κλασσικό (για να πω και το τσιτάτο μου), τα μυαλά όπως τα αλεξίπτωτα λειτουργούν καλύτερα ανοιχτά.

the boy with the arab strap είπε...

ολοι λιγο πολυ ανηκουμε σε καποια μοιονοτητα , αρα ολη η κοινωνια ειναι χαλια :(.
τι να εξηγεις , αστο καλυτερα , οποιος θελει να μαθει μαθενει , ρωταει ενδιαφερεται για κατι , το λες αερολογιες για οτι δεν γνωριζεις , ειναι συνηθισμένο στο ellada

Ανώνυμος είπε...

πριν κανα μήνα, στις 5/12/2008, όταν κατέβηκα στην αθήνα και συγκεκριμένα στο πάρτι της ''LIFO'' είδα κάτι όμορφο που με συγκλόνισε.ήθελα να το μεταφέρω σε ποστ αλλά λόγω των γεγονότων με το θάνατο του 15χρονου δεν μου έβγαινε να το γράψω.ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον.
κάπου μέσα στον πολύ τον κόσμο, 2 όμορφοι και μικροί νεαροί δώσανε ένα μάθημα σε όλους.ήθους και αγάπης. πιασμένοι χέρι χέρι με πολύ αγάπη και τρυφερότητα ,αγκάλιαζε και χάιδευε ο ένας τον άλλον στιγμές στιγμές και όλο αυτό το πάθος ολοκληρωνόταν μένα φιλί αραιά και που στα χείλη.
όλο αυτό δεν ήταν κάτι το σοκαριστικό.δεν έκανε καθόλου τα βλέμματα να γυρίσουν.ήταν απόλυτα φυσιολογικό.
η εικόνα αυτή δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου.αυτή και κανα 2 άλλες που μου συνέβησαν πρόσφατα.
μήπως ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο και να αφήσουμε τις καρικατούρες της TV και όσων θέλουν να μας παρουσιάζουν έτσι για δικά τους συμφέροντα?
thegayexpectations.blogspot.com

Greekstories είπε...

Τα νευρα μου!!!! Γιατι ασχολεισαι με ασχετους; Απο την αλλη να εχεις υποψη σου το εξης: Οσοι αναφερονται δραματικα και φανατικα εναντιον της ομοφυλοφιλιας ειναι συνηθως γιατι αγωνιζονται να παλεψουν, να κρυψουν κατι που νιωθουν και τους εχουν μαθει οτι ειναι λαθος. Αλλα δεν εισαι ή εγω αυτος που θα τους μαθει τι ειναι σωστο, αυτο ειναι εντελως υποκειμενικο.
Αλλα τους ανεγκεφαλους δεν τους μπορω. Τελος παντων δινω ενα τελος γιατι θα παω και δουλεια πρωι πρωι...Τα φιλια μου.
ΥΓ: Ειμαι και με τα νευρα μου γιατι μου τα εκανε φιδε ο Σσιατς, αρα αν το σχολιο δεν ειναι σπουδαιο forgive me:)

Not me είπε...

Η αντιμετώπιση των gay από την Ελληνική κοινωνία και αλλού,έχει αρχίσει σιγά σιγά και αλλάζει(αυτό το λίγο έστω)..Ένας παράγοντας είναι η τηλεόραση που πλέον παρουσιάζει gay κόσμο πολύ φυσιολογικά και χωρίς "αδερφισμούς"..Δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος(που γίνεται μέσω της τιβι),αλλά είναι κάτι πολύ θετικό ως προς τον τρόπο ζωής μου..

Hide In My Suitcase είπε...

Κοίταξε να δεις, καλώς ή κακώς και όσο φυσιολογικό και αν είναι το θέαμα 2 ανδρών να φιλιούνται, σίγουρα δεν είναι και το πιο συνηθισμένο και καλώς ή κακώς δικαιολογεί μια αντίδραση. Από εκεί και πέρα, είναι φοβερό το πώς αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν πλάκα με τους gay μόλις γνωρίσουν κάποιον (ή μάλλον μόλις ένας φίλος τους τούς το αποκαλύψει για τον εαυτό του) το αποδέχονται και είναι φυσιολογικό από εκεί και πέρα.
Μιλάω εκ πείρας!

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ιδέες για τα πράγματα και το πως αυτά είναι ή πρέπει να είναι και θέλει να τις επιβάλλει και στους άλλους.

Owain Glyndwr είπε...

"Τούτη η μανία να πρέπει να υποδείξουμε την ομοφυλοφιλία όπου την εντοπίσουμε και"...να βγάλουμε οινόπνευμα 70%,betantin και άλλα απολυμαντικά,να κάνουμε μια καλή πλύση με όλα αυτά και θα φύγει...Όσο η ομοφυλοφιλία έχει στην κοινωνία την θέση του παράξενου,του αλλόκοτου του...του...αυτές θα είναι οι αντιδράσεις.Εγώ διαφωνώ ότι ο κόσμος δεν αλλάζει ή ότι οι γνώμες δεν αλλάζουν.Και με την διαφωνία μου συμφωνεί η Ιστορία.Αλλάζουν και σε μεγάλο βαθμό είναι στο δικό μας χέρι.Βέβαια αν δεν είσαι φανερά ομοφυλόφιλος (openly gay που λεν και οι Τανζανοί...) σίγουρα "κινδυνεύεις" να αποκαλυφθείς με τέτοιες θέσεις.
Για την Πολυκατοικία(που κάνει πολύ καλή δουλειά στο "θέμα") παρόμοιες αλλά πολύ πιο έντονες από πλευρά γονιών αντιδράσεις είχαμε και σε μας...αλλά εκεί δεν τόλμησα να πω κάτι.Σε άλλους όμως λέω.
Όσο για το αν είναι φυσική η ομοφυλοφιλία,με βάση την βιολογία λέω ΑΠΟΛΥΤΑ!σε ορισμένα μάλιστα ήδη αποτελεί τον κορμό της κοινωνικής οργάνωσης,σε μια σαύρα δε της Αυστραλίας,αν θυμάμαι καλά,εξέλιψε το αρσενικό(δεν μας συμφέρει και πολύ...)!

Owain Glyndwr είπε...

Να πω ακόμα ότι συμφωνώ απόλυτα με τον "t".Ιδίως για το θέμα της παρουσίασης σαν καρικατούρες ή με κάποια στάνταρ χαρακτηριστικά που υποτίθεται ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι έχουν,από αυτό ξεκινάνε πολλά γιατί χρεώνονται σε όλους τα γκαραγκιοζιλίκια κάποιων,που το βασικό πρόβλημα δεν είναι ότι τα κάνουν(αν και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει...) αλλά ο τρόπος που παρουσιάζεται,που ουσιαστικά προπαγανδίζεται για την εξυπηρέτηση ποικίλων συμφερόντων και συμφερόντων πολλών gay μάλιστα(πολιτικοσυνδικαλιστές-δημοσιογράφους ή δήθεν σατυρικούς,βλέπε Βαλλιανάτος και Λαζόπουλος και άλλοι ή ακόμα και ολόκληροι πολιτικοί φορείς...).Το μόνο κοινό όλων των ομοφυλοφίλων είναι αυτό που λέει η λέξη,τίποτε άλλο.

Πρασινη νεραιδα είπε...

η πρωτοχρονια με βρηκε(μεταξυ αλλων) γυρω στις 5 το πρωι σε ενα πολυ γνωστο γκει κλαμπ στο Γκαζι μαζι με τον κολλητο μου.
εν ξερω αν κανει να πω ποιο.
ειναι ενα με "στρατιωτικο" θεμα και κουκετες μεσα...
εν εχορεψα ποτε πιο ακομπλεξαριστα.
οι κοπελες σε κατι ετσι μερη εν αληθεια οτι περνουν πολυ καλα.
anw, ολο αυτο με εβαλε σε σκεψεις.
γιατι δεν μπορουν οι γκει να νιωσουν απελευθερωμενοι και σε αλλα μερη εκτος των γκει μπαρς?εν ειναι ενα γκετο και αυτο?

apparos είπε...

tovene πως τα ανοίγεις; Να σου πω, δεν ανοίγουν! Όντως δεν αξίζει.

~~~...~~~ αυτό μου την σπάει που οι περισσότεροι είναι αναπαυμένοι σε αυτά που γνωρίζουν και δεν ενδιαφέρονται να μάθουν, και μιλάω για όλα τα θέματα, η δίψα για γνώση.

the_g(reat)ay_expectations απλά γλυκό. Μακάρι να ήταν πιο συχνό

Greekstories, Ήρεμα! Το έχω προσέξει αυτό, το θέμα ότι δεν αλλάζει και μπορεί να καταλήξουν επικίνδυνοι.
Να πεις του Σσιατς να μεν σου σηκώνει την πίεση τζαι θέλουμε σε γερό!

Not me θέλω να αναλύσω την άποψη μου αλλά όχι τώρα. Έστω έτσι, να αντισταθμιστούν ζημιές που δημιουργούν άλλοι. Ανοχή για αρχή...

Γιάννη δικαιολογεί, όχι όμως από άτομα που απόδειξαν (ή ισχυρίζονται) ότι δεν τους νοιάζει η άποψη της κοινωνίας και για κάτι που δεν γνωρίζουν. Μιλώ πάντα για προκατειλημμένη αντίδραση. Για το δεύτερο κομμάτι έχω τις επιφυλάξεις μου.

Κύκνε πως προσπαθεί όμως να τις επιβάλει; Δια πυρός και σιδήρου ή παρουσιάζοντας την ιδέα του και όσοι πιστοί προσέλθετε;

Owain Glyndwr πάμε για απολύμανση! Αλλάζουν με αργό ρυθμό και με νέα άτομα, εννοώντας νέες γενιές που είτε μπορούμε να δηλητηριάσομε τα μυαλά τους ή να διδάξουμε την ανοχή. Για την σαύρα είδα το σε ντοκιμαντέρ! Η μια βοηθούσε την άλλη για να παραχθούν οι ορμόνες για αναπαραγωγή! Ποιος τα ακούει όμως για το τι κοινό έχουν πραγματικά οι ομοφυλόφιλοι.

πράσινη νεράιδα που ήσουν πρωτοχρονιά;!! Εν ηξέρω να σου πω αλλά να υποθέσω. Γιατί πάεις να διασκεδάσεις, τζαι αν είναι να αρκέψουν να σε σχολιάζουν και να σε περιπαίζουν καλύτερα να μεν πάεις. Τώρα φαντάστου να αρκέψεις να βλέπεις άλλους τζαι να αγνοείς άλλες. Εν να καταλήξεις χωρίς γνωστούς τζαι φίλους τζαι τέλος θα καταλήξεις στο γκέτο. Οπότε μου δημιουργείται η απορία, εμείς γκετοποιούμαστε (εσσεί έτσι λέξη;) οξά αναγκάζουν μας; Είπα το και στο παρελθόν ότι εζήλεψα άτομο που ήταν σε παρέα μιξ χωρίς κομπλεξαρίσματα. Δεν μπορώ να με φανταστώ απομονωμένο σε μιαν ομάδα, όχι πως δεν είμαι τελικά...

dwsem είπε...

Μπείτε λίγο στη θέση των άλλων. Έχουν διδακτεί κοινωνικά και πολιτισμικά (π.χ.θρησκεία) να θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως μια μη κανονική σεξουαλική συμπεριφορά. Πολλοί από αυτούς δεν το πιστεύουν πραγματικά. Απλά ο άνθρωπος για να επιβιώσει κοινωνικά (και εννοώ το επιβιώσει και κυριολεκτικά και μεταφορικά) πρέπει να φέρει απόψεις για πολλά θέματα τα οποία προηγουμένως δεν έχει εξετάσει. Όταν όμως βρεθεί αντιμέτωπος με το θέμα θα αναγκαστεί να το εξετάσει και θα αποκτήσει δική του άποψη. Η δική μου εμπειρία: σε όσους το είπα ήταν φίλοι καιτους το είπα γιατί δεν ένιωθα ειλικρινής. Και τίποτα τραγικό δε συνέβει. Ίσως είμαστε εμείς που προϊδεάζουμε αντιδράσεις. Ίσως λόγω του φόβου μας για το χειρότερο πέρνουμε μια αμυντική στάση επίθεσης που καταλήγει προσυμφωνημένα σε αυτό που περιμέναμε.
Και κάτι άλλο. Δηλαδή μόνο οι ετεροφυλόφιλοι κάνουν κοινωνικές διακρίσεις; Οι ομοφυλοφιλόφιλοι είναι Άγιοι; Εκτός από το ότι κοροϊδέυοθμε τους ετεροφυλόφιλους, πόσοι από μας υποτιμούν κάποιο "άσχημο" ακόμα και του συναφιού μας, ένα "μάυρο", ένα χοντρό; 'Η πόσοι από μας αηδιάζουν τις trans και τις drag;
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι απόψεις αλλάζουν, οι περισσότερες τουλάχιστον, όχι εύκολα αλλά είναι δυνατό. Πρέπει μόνο να προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι είμαστε άνθρωποι και μεις, ναι μεν με τις ιδιαιτερότητες μας, αλλά πάντα ισότιμοι και ισάξιοι με οποιοδήποτε άλλον. Προσωπικά εξαιρώ τους παιδεραστές και τους εμπόρους ναρκωτικών οι οποίοι πρέπει για μένα να πεθάνουν με φρικτό θάνατο:)

Καλή χρονιά άππαρε μου!

apparos είπε...

Καλή χρονιά εξαφανισμένε!
Βρίσκεις με συμφωνώ πλην το ότι αλλάζουν οι απόψεις και για το φρικτό θάνατο παιδεραστών και εμπόρων ναρκωτικών! Τις επιφυλάξεις μου για το άμαν το αποκαλύψεις σε άλλους εξέφρασα τες πιο πάνω, όπως και για την αλλαγή απόψεων!
Θάνατο δεν εύχομαι σε κανένα! Για τους παιδεραστές δεν έκαμες τα μαθήματα σου! Εν ειδική περίπτωση επειδή εμπλέκονται ανήλικοι και όταν παρασύρονται που το παθός τους καταστρέφουν ζωές, όπως και έμποροι λευκής σαρκός, βιαστές κτλ. Για τους εμπόρους ναρκωτικών θεωρώ ότι υπεύθυνους εκείνους που βαραίνει η ευθύνη για ενημέρωση και δημιουργία αμυνών. Τουλάχιστο όσοι καταλήγουν στα ναρκωτικά να το κάνουν με πλήρη επίγνωση.
Ξεφύγαμε;

Owain Glyndwr είπε...

Ξεφύγαμε!Αλλά αυτό που ανέφερε ο Martini για τον ρατσισμό των gay έχει απόλυτο δίκιο!Και μάλιστα όσο περισσότερο γνωρίζω αυτόν τον κόσμο τόσο περισσότερο διαπιστώνω και μάλιστα πολύ σκληρού βαθμού ρατσισμού,θα αναφέρω χαρακτηριστικά των ρατσισμό ενάντια στους bi...

xipasmenos είπε...

Εγώ δεν έχω ανάλογη πείρα, όλοι οι φίλοι γενικώς είναι αρκετά ανοιχτόμυαλοι. Αλλά και κάποιοι που δεν τους θεωρούσα την στιγμή που τυς το ανακοίνωσα διαπίστωσαν οτι το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν έχει καμία επαφή με τις καρικατούρες που παρουσιάζει η τηλεόραση! Έχω ακούσει ατάκες τύπου μα δεν σου φαίνετε, ή δεν κουνιέσε, δεν μιλάς τσιριχτά και άλλα διάφορα απίστευτα. Το θέμα δεν είναι να τονίζουμε την διαφορετικότητα μας, γιατί απλα δεν είμαστε διαφορετικοί. Πρέπει να δείχνουμε με τρόπους όπως τα 2 παιδιά που ανέφερες οτι δεν είμαστε διαφορετικοί, κλεινόμαστε σε μια μικρή δικιά μας κοινωνία και μπαίνουμε μόνοι μας στο περιθόριο διαλαλώντας με χρώματα φρου φρου άρματα και αρώματα την (ανύπαρκτη) διαφορετικότητα μας.

Εγώ επιλέγω να είμαι "διαφορετικός" φιλώντας τον φίλο μου στην Ηρώδου Ατικού, και προσπαθώντας (επίπονα) καθημερινα να δείξω στην οικογένεια μου οτι δεν έχω κάτι διαφορετικό για να ντρέπονται και στεναχωριούνται για μένα!!

ZwZw είπε...

Να αγαπιέστε παιδιά μου. Να αγαπιέστε και να γαμιέστε. Όσο περισσότερο και με όσους περισσότερους. Άντρες γυναίκες ότι σας αρέσει. Το κρεβάτι σας είναι προσωπική υπόθεση.
Ακούτε με κι εμένα 47 χρόνια με τον Αγησίλαο! τι κατάλαβα; Σκυλομετάνιωσα που δεν έκατσα τρεις μέρες πριν το γάμο στον πρώτο ξάδερφο της πεθεράς μου παλικάρι τότε ο Παναγιώταρος για να μη σας πω ότι πιο πολύ κλαίω που δεν έκατσα στη Ματούλα την συννυφάδα μου τον Αύγουστο του 67 που χαμε πάει στο Ζούμπερι για παραθέριση. Μη χάνετε ευκαιρίες και μην ακούτε κανέναν όλα μια μέρα θα ξεχαστούν, Εσείς όμως θα ζείτε και οφείλετε να στε ευτυχισμένοι!!!

Owain Glyndwr είπε...

xipasmene συμφωνώ μαζί σου και μπράβο για την στάση σου,το θέμα δεν είναι να γεμίσουμε gay bar (γκετο) αλλά να μπορούμε να κάνουμε αυτό που έκανες εσύ στην Ηρώδου του Αττικού όλοι και χωρίς φόβο και παντού

apparos είπε...

Owain Glyndwr
Ναι γιατί απλά το ίδιο πράμα είμαστε ούλοι. Το αστείο ότι υποτίθεται αφού δεχόμαστε τον ρατσισμό γιατί τον εξασκούμε και μάλιστα χειρότερα; Εκδικητικότητα. Χιλιοειπωμένο. Οι bi είναι μισημένοι επειδή τα έχουν όλα! Δεν το ήξερα πως υπήρχε τόσος ρατσισμός ενάντιων των bi!

xipasmenos
Δεν μπορείς να φανταστείς ποσό ζηλεύω. Πάντα θα το λέω. Δεν μπορείς όμως ούτε να φανταστείς σε πόσες περιπτώσεις άκουσα σχόλια και καταστάσεις, που άπλα αηδίασα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ να ακούω ότι άσχετο. Έφτασα σε σημείο να νομίζω ότι είναι η φαντασία μου που το μεγαλοποιεί. Έχει να κάνει με την δίκη μας κοινωνία νομίζω, δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Όσες φορές ήρθα κοντά σε άτομα σε φάση στα λέω όλα πες μου τα δικά σου που σε βασανίζουν, διαπίστωνα τελευταίο στιγμή ότι δεν το σήκωναν. Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να αντιδράσουν διαφορετικά από αυτά που λεν, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι και πολύ διαφορετική η αντίδραση του στιλ σε βλέπουν υποτιμητικά ή με λύπηση. Τέτοιες καταστάσεις δεν τις χρειάζομαι, χρειάζομαι πραγματικούς φίλους όπως προσπάθησα να είμαι. Απλά δεν υπάρχει το ουδέτερο έδαφος να ανοιχτείς στην αρχή.
Εκατέληξαν με στο περιθώριο. Είναι πολλά εύκολο να ρίχνεις την ευθύνη στους άλλους δεν λέω. Η πλάκα κατέληξα μαζί με την οικογένεια μου στο περιθώριο λόγο άλλης αιτίας, τώρα καταλήγω στο περιθώριο επειδή κάποιοι υποψιάζονται και απομακρύνονται (καλύτερα) και σε άλλες περιπτώσεις από μόνος μου γιατί ακόμη δεν πίστεψα πως μπορούν να το δουν ουδέτερα. Και μισώ ότί κάθε μέρα διαπιστώνω πως πρέπει να συνεχίσω να απομακρύνομαι που ανθρώπους, ειδικά που άτομα που νιώθω πιο κοντά, επειδή τα λόγια τους και οι πράξεις τους ενοχλούν και δεν μπορώ να μην είμαι εντελώς ειλικρινής μαζί τους.

Καλά κάμνεις τζαι φιλάς τον φίλο σου όπως νιώθεις, έσσεις τα αρχίδια τζαι το θάρρος.
Δεν συμφωνώ όμως που μπαίνεις στην προσπάθεια να αποδείξεις στην οικογένεια σου ότι δεν χρειάζεται να ντρέπονται και να στενοχωριούνται για σένα. Άπλα είναι ψυχοφθόρο, κάποιος πρέπει να το κάμει, άλλα υπάρχει αποτέλεσμα;
Τώρα αν προσπαθείς να τους αποδείξεις ζώντας την ζωή σου όπως νιώθεις εσύ σωστά (προσωπικά αυτό θεωρώ αξιοπρέπεια) τότε σου βγάζω το καπέλο και πάλε ζηλεύκω.
Σορρυ, άνοιγμα ψυχής οβερ χιαρ.

ZwZw μακάρι να σκεφτόντουσαν όλοι τόσο απλά! Θα ήταν όλα πιο γαλήνια!

Owain Glyndwr (και πάλιν) ευσεβείς πόθοι.
not in this lifetime
που σου αρέσουν και οι αγγλικούρες :P

the bastard; unshaved. είπε...

Δυστυχώς έτσι είναι.
Με την ανάλογη παιδεία, οι ανάλογες συμπεριφορές τζαι αντιλήψεις.

Όταν στην Αμερική - τη χώρα που ανάδειξε τον προσωπικό φιλελευθερισμο, αλλα τζαι αγκάλιασε την ομοφυλοφιλία χωρίς να την κατακρίνει - υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δεν μπορούν να έβρουν τα δικαιώματα τους λόγω κάποιων ψευτο-πουριτανών, ε τότε στη Κύπρο/Ελλάδα νομίζω να μεν περιμένουμε τζαι πολλά.

Έτσι είναι. Γιατί παρά ναν gay το παιδί σου, καλύττερα να σου φκει το μάτι.

Κατα τ'άλλα πολλά ωραίος άππαρε..

xipasmenos είπε...

Το οτι το είπα στους γονείς μου ήταν το βήμα που με έκανε να νιώθω πιο περήφανος απο ποτέ, ένιωσα ελεύθερος!! Δεν είναι ευκολο βλέπεις την αγωνία στα μάτια τους κάθε φορά που μαθαίνουν οτι θα βγεις, σε πέρνουν τηλέφωνα να τσεκάρουν, βρίσκου κανα ξεχασμενο ρούχο φίλης στο σπίτι και νομίζουν οτι είναι δικά σου. Αλλά σιγά σιγά το δέχονται, γιατί διαπιστώνουν οτι δεν είμαι αυτό που προβάλουν οι τηλεοράσεις (που και στη τελική άμα ήθελα να είμαι μαγκιά μου και καπέλο μου, και γυναικεία ρούχα να γούσταρα μαγκιά μου).

Τέσπα δεν είναι εύκολη υπόθεση, απλά πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μαλάκες μαμάκηδες Ελληνάρες που αντι για αθλητική εφημερίδα ταβλι φραπε είμαστε athens voice espresso και μπιρίμπα, και να πάρουμε απόφαση οτι πρέπει πρώτα να καταλάβουμε οτι δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ διαφορετικό απο τους άλλους και μετά να ζητάμε περηφάνιες με τσιτσιδους σε άρματα και σύμφωνα συμβίωσης μέσα απο το ίντερνετ που πληρώνει ο μπαμπάς!!!!!

Βοήθησε το γεγονός οτι έχω πραγματικά καλούς φίλους, το οτι μπορώ και μιλάω με str8 κολητούς μου και να με ρωτάνε για τα γκομενικά μου, και να με συμβουλεύουν ή να προσπαθούν απο γκόμενες τους να μου βρουν γκόμενο. Χτες καφεδάκι με ένα φίλο μου τον Μ. και αφού μου χει πει τις 10 γκόμενες που γάμισε τα χριστούγεννα να μου λέει: Καμια πουτσοαλλαξοκωλιά έκανες ρε μαλάκα εσύ, λέγε λεπτομέριες....
Ή να βγαίνω ζευγαράκια με φίλους

Σουρεάλ αλλά υπάρχει!!

Τεσπα το ζάλισα το θέμα.....

όβερ....φορ ρϊαλ!!!! :p

apparos είπε...

Αξουριστέ εν επερίμενα να σε δω στα μέρη μου!
Όντως, παιδία.
Στην Κύπρο ασυζητητί, άπλα το θέμα δεν υπάρχει. Όπως τζαι πολλά αλλά θέματα πολλά πιο σοβαρά που επιλέγουν να αγνοήσουν την ύπαρξη τους. Μόνο το Κυπριακό μας κόφτει. Όπως τζαι να 'σει, εν αλλάσει τίποτε

Ξυπασμένε, όντως σουρεάλ! Ανοιχτά μυαλά που λέγαμε!

the bastard; unshaved. είπε...

And why is that?

apparos είπε...

Γιατί εν αλλάσει τίποτε ή γιατί παραξενεύκομαι που σε βλέπω στα μέρη μου;
Κύριος λόγο θεματολογίας. Το υπόλοιπο εν μπορώ να το αναλύσω.

Αρέσκει μου που ερώτησες τζαι δεν το άφησες να πάει του βρούντου

the bastard; unshaved. είπε...

Κοίτα, επειδή έκατσα τζαι εσκέφτηκα κάπως την περίσταση σου, ίσως να μεν πρέπει να ανήκεις κάπου. Γιατί το κάπου, εν περιορισμός, μια εναλλαγή της ταπέλλας. Κάτι που νομίζω απεχθάνεσαι.

Άφηστον εαυτό σου ελεύθερο, τζαι εννα δείς ότι πραγματικά τα πράματα εννα αλλάξουν. Εν εγγυούμαι προς το καλύττερο, αλλά εν σίουρα παραπάνω που την ακινησία.

apparos είπε...

Σωστά νομίζεις. Το κάπου που εννοώ είναι του στιλ "ρε είμαι τζαι εγίω δαμέ, μαζί σας, αναπνέω, ζω, έχω τζαι εγίω φοβίες, αϊπια, υπάρχω, τζιστε μου εν είμαι φάντασμα"

ελεύθερος α; Νομίζω ξέρεις καλύτερα τι φυλακές μπορεί να στίσει μια κοινωνία. Το θέμα να καταφέρεις να αποδράσεις!

Κώστας είπε...

Καλά τα είπαν οι άλλοι!

Εγώ θα πω μόνο ότι απόλαυσα τον τρόπο γραφής σου.. Είναι τόσο διαφορετικός από τα περισσότερα μπλογκς που επισκέπτομαι :)

Αρκούρης είπε...

στέκομαι στο τελευταίο που λες, ότι δηλαδή τα άτομα αυτά εσύ ο ίδιος επέλεξες να έχεις επαφή μαζί τους. Και προχωρώ και λέω: κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα μάθουν ή θα τους το ανακοινώσεις (αν δεν το ξέρουν/υποψιάζονται ήδη) ότι είσαι και εσύ ένας από αυτόυς που είναι "ενάντια στη φύση, στην πίστη, στο θεό" κλπ. Εκείνη θα είναι η πιο σούπερ στιγμή να πεις κάτι που είναι λίγο δύσκολο να τους πεις τώρα. Ότι δηλαδή "εμένα που με ξέρετε και που με πάτε και που με αγαπάτε κλπ, ε λοιπόν, είμαι κι εγώ ομοφυλόφιλος". Εκεί να δεις γλέντια. Ούδεν περαιτέρω σχόλιο.

apparos είπε...

Σωστό το επιχείρημα σου τζαι ομολογώ έστησες με στην γωνιά.

Γράφω, σβήνω, γραφώ, σβήνω δαμε... εν ηβρίσκω τα λόγια να μεταδώσω τζείνω που θέλω να πω.

Άπλα ξαναλέω ότι ατυχία γιατί ως τώρα δεν ήβρα ουδέτερο έδαφος που τα άτομα που με περιβάλουν για να εκφράσω τις δικές μου ανησυχίες. Μόνον ακούω...

Εν θα μπω στην διαδικασία να το κάμω ουδέτερο... έχω πολλά θέματα να λύσω για να μπορέσω να ασχοληθώ με ιδεολογίες των άλλων.

Ο τοβενε είπεν το ξεκάθαρα, να προσπαθήσω να πίσω πως δεν είμαι ελέφαντας ακούγεται άκυρο. Θέλω να ασχοληθώ με μένα τζαι όχι με τους άλλους

mr.f είπε...

πω, πολύ μου αρέσουν τα Κυπριακά! μπορώ να κάθομαι να ακούω να μιλάνε άνετα...

Δημοσίευση σχολίου