31 Δεκ 2009

2009

Ποιος θα μου το έλεγε.

Κάθομαι στο ίδιο σημείο που καθόμουν ένα ακριβώς χρόνο πριν. Όλα είναι σχεδόν τα ίδια, φαίνονται τόσο μα τόσο διαφορετικά.

Σε λίγες ώρες το τυχερό φλουρί του 2009 θα πάψει να έχει την μαγεία. Μια μαγεία που σε κάνει να πιστεύεις πως όλα θα σου πάνε καλά!

Υποσχέθηκα απολογισμό, κυρίως για μένα αλλά και για εσάς, που με ακούσατε, με συμβουλέψατε, πειράξατε, δώσατε θάρρος και τόσα πολλά άλλα που δεν μπορώ να εκφράσω.

Θυμάμαι ενάμιση χρόνο πριν, το καλοκαίρι του '08 με την βοήθεια του reader ξεκίνησα να διαβάζω πλέον εντατικά blogs με κυρίως gay θεματολογία. Ζούσα μέσα από αυτά, μιας και φοβόμουν να ζήσω κάτι δικό μου.

Η τύχη όμως μου επιφύλασσε άλλα. Αυτά τα άγνωστα για μένα συναισθήματα, οι μοιραίες συναντήσεις, θα μου προέκυπταν. Ένιωσα τόσο οικία και τόσο όμορφα με έναν άνθρωπο που γνώρισα για 24 ώρες, που τον επόμενο διάστημα ήμουν σε μια φάση παράνοιας.

Η ιδέα να ξεκινήσω και εγώ ένα δικό μου, προσωπικό χώρο, ξεκίνησε να τριγυρίζει στο μυαλό μου. Κάπου στο Νοέμβρη ξεκίνησα να επεξεργάζομαι την ιδέα, για το πως θα το πάσαρα. Βλέπετε, ήθελα να ακουστώ, έτσι ήταν σημαντικό για μένα να προσφέρω κάτι ελκυστικό.

Γνώριζα πως το γράψιμο μου δεν είναι και το πιο σπουδαίο, έτσι έψαχνα πίσω από τα blogs τα οποία διάβαζα, τι χαρακτήριζε το κάθε ένα, τι μου άρεσε και τι ήταν αυτό που σε προσέλκυε να το διαβάζεις.

Κατάλαβα για πρώτη φορά πως ο όρος μάρκετινγκ παίζει σημαντικό ρόλο! Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του άππαρου, κάποιο στον όποιο να μιλάω. Κάθε φορά διαφορετικός. Μια εγώ, μια εσύ, μια αόριστη φιγούρα. Για μένα προσέφερε μια άμεση επικοινωνία.

Αφότου βρήκα το όνομα, έμενα να βρω κάποιο θέμα και να αποφασίσω την δομή την οποία θα είχε. Προτίμησα κάτι απλό, για να μην τα μπλέξω και για να δώσω το βάρος στις αναρτήσεις. Θεματάκι είχα και με την λίστα με τα blogs τα οποία διάβαζα. Ήταν τόσα πολλά και δεν ήθελα να ξεχωρίσω τα αγαπημένα μου, έτσι προτίμησα να μην βάλω καθόλου.

Βέβαια μαζί με το όνομα, για ταυτότητα, χριζόταν και ένα αβαταρ. Θυμάμαι τις ώρες που έψαχνα στο ιντερνετ για να βρω κάτι σχετικό και παράλληλα ελκυστικό. Η επιλογή μου τελικά ξεχώρισε μιας και ταίριαζε γάντι! Προκλητικό, σχετικό και ωραίο!

Έμενε πλέον το τι θα έγραφα. Ήξερα πως ήθελα να πω την δική μου ιστορία, το δικό μου προσωπικό "δράμα" και πως το βίωσα. Γνώριζα πως αυτό θα ήταν μόνο ένα μικρό κομμάτι και σημασία είχε το τι θα έκανα μετά. Έτσι αποφάσισα να ξορκίσω το κακό πριν μπει το 2009, καταγράφοντας χρονικά το παρελθών μου. Σαν ιδέα βεβαίως μου κώλυσε το "μυστήριο ύφος". Για αυτό και το κενό προφίλ και η αποκάλυψη σιγά-σιγά και χρονικά του εαυτού μου.

Αρχές του Δεκέμβρη του '08 θα ξεκινούσα να αναρτώ τα πρώτα κείμενα, όμως τα γεγονότα αυτού του μήνα δεν μου επέτρεψαν. Το θεωρούσα παντελώς άστοχο και βεβαίως το συμβάν αυτό μου θύμιζε για πολλοστή φορά την τραγικότητα της πραγματικότητας και συγκεκριμένα το πως ένας άνθρωπος παίρνει το νόμο στα χέρια του για να επιβάλει την δική του λογική. Οι συνειρμοί μου δεν καθησύχαζαν τους φόβους μου!

Έτσι στις 14/12 αναρτώ το πρώτο κομμάτι και την υπόσχεση μου για το 2009. Η "εορταστική" ατμόσφαιρα που προσέφερε το τέλος του '08 μου έδωσε την ευκαιρία να αφήνω τις ευχές μου σε όποιο blog διάβασα, κάνοντας διαφήμιση και δείχνοντας το παρόν μου! Ήταν ξεκάθαρη η ανάγκη μου να ακουστώ! Βέβαια αυτό ήταν κάπως εθιστικό γιατί όσο και αν προσπάθησα αργότερα να το μειώσω, δεν τα κατάφερνα!

Και αφού μοιράστηκα το παρελθόν μου, το 2009 με βρήκε να προσπαθώ με πολλά σκαμπανεβάσματα να βάλω μια τάξη στην ζωή μου. Μέσα σε αυτό τον χρόνο κατάφερα να πω για πρώτη φορά σε άνθρωπο για την σεξουαλικότητα μου. Μοιράστηκα τα προβλήματα μου και σταδιακά τα έβαλα σε μια σειρά. Εμπιστεύτηκα τα μυστικά μου σε φίλους, γνώρισα νέους ανθρώπους και έκανα νέες φιλίες. Μπήκα σε μια διαδικασία "σχέσης". Φλέρταρα, με φλέρταραν. Πλήγωσα και πληγώθηκα!

Και όλα αυτά τα χρωστάω κυρίως σε αυτό εδώ τον χώρο. Γιατί αυτό ήταν το πρώτο λιθαράκι, αυτός ήταν ο καθημερινός έλεγχος, εδώ μοιραζόμουν τους στόχους μου. Αρκετές φορές μπήκα στην διαδικασία να κάνω πράγματα απλά για να γράψω εδώ.

Όσο δύσκολο φαινόταν πριν, τόσο "εύκολο" φαίνεται τώρα. Θέλει πολύ κουράγιο, πολύ θέληση και ανθρώπους να σε στηρίξουν. Χαίρομαι που τα κατάφερα. Και όχι, δεν εννοώ πως κατάφερα να στρώσω την ζωή μου. Άπλα κατάφερα να μπω στην διαδικασία να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά. Αντιμετώπισα πολλές φοβίες, έκανα πράγματα που ήθελα.

Δρόμος μπροστά μακρύς. Έχω πολλά να στρώσω και σίγουρα πολλά θα μου προκύψουν.

2010 ε;

Ας είναι το μισό του 2009.

Υγεία πάνω από όλα.

Στόχους δεν έχω ακριβώς. Έχω αλλάξει τόσα πολλά στην ζωή μου, στην καθημερινότητα μου που πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι.

Ξέρω ότι θέλω και επιθυμώ ένα πράγμα. Να ζήσω κάποια συναισθήματα. Πόσο έτοιμος για αυτά δεν γνωρίζω αν είμαι. Δεν είναι και κάτι που μπορείς να επιδιώξεις, παρά μόνο να αφήσεις την πόρτα ανοιχτή.

"Αφού τα κατάφερα εγώ, σίγουρα μπορείς και εσύ"

Ακόμη και τώρα αυτή η φράση μου ακούγετε αστεία, δεν μπορώ να την πω σε κανέναν. Όσο είσαι στο ντουλάπι, στο άγνωστο, στον φόβο, δεν διανοείσαι για κάτι πάρα πέρα. Δεν ξέρω αν όντως χιάζετε θάρρος. Τουλάχιστο προσωπικά δεν ένιωσα να είχα θάρρος. Απλά οι καταστάσεις με σπρώξαμε. Σαν να σε σπρώχνουν από το αεροπλάνο για ελεύθερη πτώση, χωρίς την θέληση σου. Άλλα στο αεροπλάνο όμως μπήκες επειδή το ήθελες.

Μια ανόητη πράξη. Ή μένεις στο όριο του γκρεμού, μόνος, ή αποφασίζεις να το ρισκάρεις. Πέφτεις, και αν πέσεις στα μαλακά καλώς, αν πέσεις και τσακιστείς...

Και να τσακιστείς, ΔΕΝ θα πεθάνεις, θα αναρρώσεις, θα δυσκολευτείς, αλλά σίγουρα δεν θα 'σε μόνος.

Σας ευχαριστώ για το τόσο σημαντικό δώρο που μου κάνατε.

Τον εαυτό μου.

19 στοιχημάτισαν:

Hfaistiwnas είπε...

Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν..
Μακάρι Αππαρέ μου, να σηκωνόμαστε και να προχωράμε ξανά! Και ότι μαθαίνουμε είναι για καλό μας!
Καλή χρονιά μικρέ!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

καλή σου χρονιά!
πάντα με υγεία.
όλα σου τα όνειρα, όλες σου οι επιθυμίες αλήθειες σου να γίνονται.
χρόνια πολλά καλά καλύτερα!

gay super hero είπε...

Ομολογώ ότι δεν τα γνώριζα όλα αυτά... Αλλά μου κάνει φοβερή εντύπωση να διαβάζω με ποιο τρόπο η ελέυθερη έκφραση μέσα σε έναν ασφαλή και φιλικό χώρο όπως ως τα γκέι μπλογκ μπορεί να αλλάξουν τη ζωή ενός ανθρώπου...

Εύχομαι το 2010 να είναι για σένα το ίδιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό με το 2009 :-)

erva_cidreira είπε...

Σου εύχομαι να έχεις μια Καλή Χρονιά, όπως την επιθυμείς.

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και ότι άλλο ποθείς :-)

turigr είπε...

Μικρέ μου άππαρε, εύχομαι να ζήσεις όλα όσα εύχεσαι. Κι εμείς να είμαστε εδώ να σε διαβάζουμε!
Καλή Χρονιά!

mahler76 είπε...

μια χαρά θα πάει το 2010!!! έχω εσωτερική πληροφόρηση για αυτό.

George Tsitiridis είπε...

kali xronia na exeis
kai na einai to 2010
kalitero apo kathe allo etos

monaxikotita είπε...

einai apistefto to poses allages mporoun na ginoun stin zoi mas. Hsos merika pragmata den perimenes pote na ginoun. Etsi pisteva egw gia emena. Pos merika pragmata den tha allaksoun pote. Kai afou teliose to 2009 den mporw na pistepsw tis allages pou irthan stin zoi mou. Kserw pos exw kai exeis polli doulia akoma, alla kathe vima akoma kai to pio mikro, mas pairnei mprosta. Kai xerome polla gia esena.
Thelw mono ena pragma na sou euxithw.

Na exeis pisti ston eauto sou.

Xronia sou polla

Ιθάκη-man είπε...

Καλή Χρονιά, συνέχισε...

SK είπε...

Καλή χρονιά. Ας είναι το 2010 ήρεμο και συναρπαστικό!

Not me είπε...

Καλή χρονιά,χρόνια πολλά και κυρίως χρόνια καλά...

Kος Μηδενικός είπε...

Αγαπητέ Άππαρε! Πές στον κύριο που σας μιλάει...ότι έλεος!! Είπαμε να κάνει απολογισμό, αλλά και ο Θεός στις 10 εντολές πιο σύντομος ήταν.

Μεταξύ μας...εγώ ένα έχω να πω κύριε Άππαρε. Τραβήξτε του εκεί καμιά σφαλιάρα, γιατί με τόσα που έχετε ακούσει και θα ακούσετε, σίγουρα θα τα έχετε πάρει...χαχαχααχαχ!!!

Καλή χρονιά κύριε Άππαρε και αναμένω το κείμενο που θα μιλάτε εσείς στον άλλο κύριο και όχι το αντίθετο! Φιλάκια!

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Ειδες μικρε;
Ολα στρωνουν...
Μπορει να ειναι ακομα χωματοδρομος αλλα θα δεις και λεωφορο
καλη χρονια

DaisyCrazy είπε...

Φοβερή ανάρτηση γεμάτη αισιοδοξία και χαμόγελο.
Πολύ χάρηκα που το 2009 υπήρξε τόσο καλό για σένα καλέ μου άππαρε. Ελπίζω το 2010 να είναι εξίσου φωτεινό, θετικό κι όμορφο.
Καλή νέα χρονιά με υγεία, αγάπη και χαμόγελα.

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε...

Να ευχηθώ υγεία και ασφαλές σεξ.
Επίσης να είσαι δημιουργικός



Επίσης χαίρομαι που νίκησες φόβους.

Μακάρι να ήταν τα πράγματα φτιαγμένα να μην χρειαζόταν να φοβάσαι επειδή σου αρέσουν τα αγόρια.

Έλεος δηλαδή.

Ήδη το να είσαι "κανονικός" είναι τόσο δύσκολο...

postbabylon είπε...

hehe. Twra ekatalava th sxesh ths eikonas me ton apparo:-) eksypno.

Αρκούρης είπε...

Ξέρεις ότι θέλεις και επιθυμείς ένα πράγμα, λες. Να ζήσεις κάποια συναισθήματα. Σου το εύχομαι ολόψυχα. Δεν υπάρχει καλύτερο!

καλό σου μήνα και θα επανέλθω αφού διαβάσω και τις υπόλοιπες σου αναρτήσεις. Και μη χάνεσαι: θα σού 'χω νέα! ;)

DaisyCrazy είπε...

Αππαρούιν καλό μου που χάθηκες? Γράψε έστω δυο λέξεις να ξέρουμε ότι είσαι καλά :)

Δημοσίευση σχολίου