8 Φεβ 2009

Διπλή ταυτότητα


Άρα με τι θα σε ζαλίσω σήμερα άππαρε;

Για το πόσο υποκριτής είμαι. Θα το αφήσω σε εσένα να το κρίνεις, φτάνει να το κρατήσεις για τον αππαρίσιο (;;;;;) εαυτό σου.

Από την μέρα που απέκτησα πρόσβαση στο διαδίκτυο ξεκίνησα να δημιουργώ μια διαδικτυακή ταυτότητα. Η ταυτότητα αυτή έπρεπε να έχει ένα όνομα, ένα ψευδώνυμο. Μέχρι να βαπτιστεί πέρασε από διάφορα παρατσούκλια. Μετά απέκτησε διεύθυνση, ένα e-mail. Παράλληλα κατοχυρώθηκε το πραγματικό όνομα με το ψευδώνυμο.

Αυτή η ταυτότητα μεγάλωνε παράλληλα με έμενα. Έχει αφήσει το σημάδι της σε αρκετές σελίδες του διαδικτύου. Από φόρουμ μέχρι instant messengers. Πίσω από αυτή κρυβόταν μια προσωπικότητα, η δική μου. Αργότερα στο σύνολο αυτό ήρθε να προστεθεί μια πιστωτική κάρτα, δένοντας πλέον πραγματική διεύθυνση με e-mail. Φωτογραφίες ολοκλήρωσαν το σύνολο.

Που θέλω να καταλήξω. Ότι υπάρχει μια διαδικτυακή ταυτότητα που οδηγεί σε έμενα. Έμενα ως φυσικό πρόσωπο και τα ενδιαφέροντα μου, τις πράξεις μου. Καταγραμμένα καλά στην ιστορία του διαδικτύου.

Η μόνη παράλληλη ταυτότητα που δημιούργησα ήταν στα 16. Οι πρώτες συζητήσεις στο irc, με διαφορετικό ψευδώνυμο και ένα email που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Αυτή εξαφανίστηκε όταν κουράστηκα να είμαι σε σύγκρουση με τον εαυτό μου, στα 17. Δεν ξέρω τι έχει μείνει από αυτή, μάλλον στατιστικά και αριθμοί σε κάποιους servers.

Αυτό που απόλαυσα είναι η ηρεμία του να μην κρύβεις πολλά. Δεν έμπαινα συχνά στην διαδικασία να κρύβω στοιχεία ή να τα εξαφανίζω. Όποτε το έκανα, η ένταση ότι κρύβω κάτι ή ότι δεν "καθάρισα" καλά, ήταν υπερβολική. Περιττό άγχος και νευρικότητα.

Η διαδικασία να δημιουργήσω ένα ψέμα ήταν κάτι που δεν μου άρεσε. Προτιμούσα να εμπλακώ σε διαφωνίες ή παρεξηγήσεις για να αποφύγω τις τύψεις του ψέματος. Όποτε κατέφευγα στο ψέμα ήταν για να αποκρύψω την αλήθεια (υπάρχει άλλη χρησιμότητα του ψέματος;). Κάθε φορά που τρίτοι με ανάγκαζαν με τον τρόπο τους να δημιουργήσω κάτι πλαστό με εξόργιζε.

Ξεφεύγω, επιστρέφω στο θέμα μου.

Τώρα που προσπαθώ να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, δημιούργησα μια νέα ταυτότητα. Αυτή την στιγμή έχει ένα ψευδώνυμο και κάποια χαρακτηριστικά. Υποτίθεται δεν υπάρχει κάποιος συσχετισμός με την αρχική ταυτότητα. Αυτό που μου συμβαίνει όμως είναι πως παραμελώ την άλλη ταυτότητα και ασχολούμαι με αυτήν εδώ. Όχι πως δεν ξεκίνησα να την παραμελώ από πολύ πιο πριν, όταν ξεκίνησα να χάνω το ενδιαφέρων μου σε αυτά που ασχολούμουν.

Το ότι δεν μου αρέσει αυτό που κάνω, θεωρώ περιττό να το αναφέρω (μόλις το ανάφερα!). Για αρχή όμως φάνταζε το πιο σωστό και μάλλον είναι. Η αλήθεια δεν νομίζω να ενώσω πότε αυτές τις ταυτότητες. Πόσο μάλλον όταν είμαι ακόμη στην σκέψη αν πρέπει η νέα αυτή προσωπικότητα (γιατί στην ουσία αυτό κάνω) θα συσχετιστεί με το φυσικό πρόσωπο. Από την μια ίσως με αποτρέψει από το να γράφω πιο ελευθέρα, για όσο θα το κάνω.

Το αστείο ότι εκθέτω αρκετά για μένα και μια παράδοξη σύμπτωση θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον στα ίχνη μου. Απλά ανησυχίες μου.

Τι νόημα έχουν τα πιο πάνω λόγια, μάλλον θα απορείς άππαρε. Την ίδια απορία έχω και εγώ. Το πόσο υποκριτής καταλήγεις αν μάλιστα δημιουργήσεις μια τρίτη ταυτότητα για να επικοινωνήσεις, μακριά από την προσωπική εξομολόγηση σου και την άλλη, την "φυσική" υπόσταση σου.

Πόσο ειρωνικό. Ότι εξακολουθώ να αποφεύγω τις συζητήσεις για το άλλο φύλο και καμιά φορά αναγκάζομαι να πω ένα ψέμα για να ικανοποιηθεί τόσο το ερώτημα κάποιου όσο και η άγνοια του. Υποτίθεται έπρεπε να με βάλει σε "φασαρίες" αυτή η συμπεριφορά μου. Ίσως και να με βάζει, ίσως για αυτό κάποιοι αλλάζουν την συμπεριφορά τους απέναντι μου. Στο μέλλον μπορεί να το αναλύσω περισσότερο.

Τελικά πόσο. Πόσο υποκριτής γίνομαι;

Ρητορικά όλα. Δεν θέλω εξηγήσεις. Προτιμώ να μην ξέρω.

Στο τέλος το ίδιο μένει.
Οι διαδικασίες αποτελούν μονόδρομο.

Αυτό απεχθάνομαι, όταν έρχομαι ενάντια στα πιστεύω μου. Όταν συγκρούομαι με τον εαυτό μου. Φαντάζει μπρος γκρεμός και πίσω ρεύμα. Απλά πρέπει να αποφασίσεις αν προτιμάς την ελεύθερη πτώση ή το κολύμπι. Μάλλον το μπρος.

Υ.Γ. Τα νεύρα όταν γίνονται απελπισία.

45 στοιχημάτισαν:

life_traveller είπε...

Δεν ζείς βρε καμία μεγάλη αποκάλυψη.. όλοι απ' αυτά περάσαμε...και τα ξεπεράσαμε... θα γελάς όταν τα σκέφτεσαι σε μια 5ετία απο σήμερα! Όσο για τα "ίχνη" κτλ... who gives a damn για το τι κάνει η ασημαντότητα μας ρε συ? Κάνεις δε θα ανακαλύψει και δεν θα ασχοληθεί με τα ίχνη σου... οι πολύ δικοί σου από άρνηση και η υπόλοιποι σπο εγγενή αδιαφορία... όλοι έχουν ως κέτρο του σύμπαντος τον εαυτό τους και όχι εσένα! Ένα σχόλιο και μια παρένθεση είμαστε στις ζωές των άλλων!
Αυτά τα ολίγα... μην ανησυχείς τόσο βρε... θα γεράσεις γρήγορα! :)))

Νευρικoς είπε...

Συμφωνώ με τον/την που πάνω.

mahler76 είπε...

νομίζω δίνεις μεγαλύτερο βάρος στο θέμα ψηφιακή ταυτότητα από όσο χρειάζεται αν και για να το κάνεις έχεις μάλλον τους λόγους σου. Καλή σου μέρα

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!
Είναι τόσο ρευστά εδώ μέσα τα πράγματα που όσες ταυτότητες και να κάνεις δεν θα σε πάρει χαμπάρι κανένας..
Το θέμα είναι ότι μόνοι μας γνωρίζουμε ότι κοροιδευόμαστε και εκεί μας πιάνει η απελπισία για το που φτάσαμε.. ωστόρσο δεν είναι πολύ δύσκολο να γυρίσουμε στον ίσιο δρόμο αφήνοντας μόνο αυτόν που μας αντιπροσωπεύει καλύτερα!!! χεχε!

smartmaster είπε...

Λίγο πολύ, με κάλυψαν οι αγαπητοί φίλοι πιο πάνω! Όλοι μας έχουμε διπλή ταυτότητα, μην σου πω και περισσότερες! Πίστεψε με, κανένας δεν μπορεί να βρει τα ίχνη σου από εδώ! Εκτός και αν είσαι αφελής.. κάτι που νομίζω ότι δεν παίζει με εσένα! :)

Owain Glyndwr είπε...

Δεν είναι υποκρισία,τουλάχιστον όχι με την μορφή που ξέρουμε την υποκρισία μέχρι σήμερα.Κατα τ'άλλα διαβάζοντας την ανάρτηση για ακόμα μια φορά άππαρε ένιωσα ότι με κάλυπτες απολύτα!Μόνο να ξεκαθαρίζουμε λίγο τα πράγματα για να μην χανόμαστε

apparos είπε...

Κάποιος να σχολιάσει την εικόνα; :P
Βλέπετε δυο πρόσωπα. Τόσο όμοια αλλά διαφορετικά.

life_traveller άφησμε να πιστεύω ότι είμαι το κέντρο του κόσμου αν όχι του σύμπαντος! Τα βιώματα μου άλλα λένε. Χαίρομαι που υποδεικνύεις τις πραγματικές διαστάσεις όμως!

Νευρικέ, δε πουπάνω τζαι κόψε τα ηρεμιστικά. Θέλουμε σε νευρικόπελλο!

mahler76 πίσω που μια ψηφιακή ταυτότητα υπάρχει (και δεν κρύβετε) ένα κομμάτι της προσωπικότητας. Το να την διαχωρίζεις και να παραμελείς το ένα για το άλλο είναι λίγο παράξενο, δεν ξέρω τι κάμνω!
Καλά διαβάσματα :)

Ηφαιστίωνα όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο χάνεις το νόημα και μάντεψε τι έχασα ;)

smartmaster, πόσες ταυτότητες έχεις; Όλοι κάνουμε λάθη και το να αναλωνόμαστε για να προσέχουμε καταντά κουραστικό!

Owain ίσως είναι ίσως δεν είναι. Το να διαχειρίζομαι "ξεχωριστά" πράγματα κουράζει. Ίσως τελικά ασχολούμαι με αυτό για να αποφύγω αλλά, μακάρι να ήξερα.

mahler76 είπε...

καλέ τι 2 πρόσωπο βλέπουμε στην φωτό?!?!?
Όσο για αυτό με την ψηφιακή σου περσόνα, αν όντως ισχύει όπως το λές στο σχόλιο σου προς εμένα, τότε έχεις πρόβλημα. Διότι προφανώς μιλάμε για "κυριαρχία" της ψηφιακής προσωπικότητας επί της πραγματικής, άλλωστε το αντίστροφο δεν είναι θέμα για πόστ. Αν λοιπόν έχουμε κάτι τέτοιο, βγες λιγάκι στοκ κόσμο, στους φίλους σου κλπ γιατί ο τελευταίος μπλόγκερ που ξέρω και το είχε αυτό τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι αφού πνίγηκε στην ψευτιά της ψηφιακής του περσόνας την οποία δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Αχ τα είπα και χωρίσ να έχω πιεί γουλιά πο τον απογευματινό μου καφέ.

Ανώνυμος είπε...

Το να έχεις κρυφή ταυτότητα δεν είναι τραγικό. Απλά προσέχεις και προφυλάσσεις κάποια πράγματα της προσωπικής σου ζωής. Όπως το blog που θέλεις να μιλήσεις ελευθερα αλλά οι καταστάσεις στο κόσμο δεν είναι τόσο φιλελεύθερες. Φτάνει να μην το εξωτερικευσεις στην έξω ζωή γιατί μετά 'σάστα τζιαι γύρασιν'

tovenito είπε...

η ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να είναι και αυτή διπλή και τριπλή και πενταπλή. όπως και στην πραγματική ζωή. το θέμα είναι να μην τη χρησιμοποιείς εις βάρος άλλων. η ανωνυμία που σου δίνει η ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να σου δίνει τη δυνατότητα να εκφραστείς πιο ελεύθερα από ότι ενδεχομένως στην έξω ζωή, αλλά μπορεί και να σημαίνει το αντίθετο, ότι επειδή ακριβώς είσαι ανώνυμος ή έχεις πολλές ταυτότητες μπορείς να διαστρεβλώνεις τα πάντα.
πλέον όμως δεν κατακρίνω κανένα. ο καθένας για τον εαυτό του μόνο γνωρίζει τι κάνει και γιατί το κάνει. και είναι προσωπικό του θέμα το πώς θα διαχειρίζεται την ταυτότητά του (την πραγματική, την ψηφιακή). αρκεί να μην πληγώνει άλλους

apparos είπε...

mahler76 εσύ βλέπεις 4; :P
Αν το προσέξεις δεν είναι συμμετρικό. Διαφορετικό μάτι, αυτί, ρουθούνι και μαλλιά!

my point exactly πως γράφεται στα ελληνικά;
Νομίζω ο χρόνος θα δείξει για το ποιο ισχύει.

Τελικά διέγειρα τον εγκέφαλο σου χωρίς να χρειαστείς καφεΐνη! Αποτελώ υποκατάστατο της!

Απελευθερωμένε, είναι απελπιστικό το πως αναγκάζετε κάποιος που θέλει να μιλήσει, να επικοινωνήσει και φιμώνετε από την έξω ζωή να καταφεύγει σε άλλες καταστάσεις.

tovene592, όταν καταφεύγεις σε αυτό για να μην πληγωθείς; Ρητορικό :)
Η άποψη σου με βρίσκει σύμφωνο.

b|a|s|n\i/a είπε...

τα χαμόγελα τα αληθινά προέρχονται από αληθινές ταυτότητες. είτε μία είτε δέκα όλες πάντα θα έχουν κάτι αληθινό από σένα. και περισσότερο πληγώνεσαι από την μη-αλήθεια παρά από την αλήθεια την ίδια. ;)

Ανώνυμος είπε...

Μ' αρέσουν πολύ αυτά που γράφεις. Όντας κι εγώ νέος μπλόγκερ, με απασχολούν γιατί τα ζω και τα περνάω. Βλέπω ότι τείνουμε όλοι να δημιουργούμε μια γκλάμορους κι ωραία εικόνα. Και δύο και τρεις, ανάλογα με τους χώρους στους οποίους κινόμαστε. Αλλά, ούτως ή άλλως έτσι δεν κάνουμε και στην "αληθινή" καθημερινή ζωή; Με ποιους είμαστε ο εαυτός μας και ποιος είναι αυτός ο εαυτός; Τον ξέρουμε; Τον έχουμε γνωρίσει;

Δεν θα το χαρακτήριζα όμως όλο αυτό υποκρισία. Μάλλον αναγκαιότητα. Είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση, είναι φυσιολογικό. Για πολλούς λόγους, για προστασία, για διευκόλυνση της επαφής με τους άλλους κλπ κλπ. Αν δείχναμε μια κι έξω όλον τον "αληθινό" εαυτό μας στον άλλον, αυτός πώς θα αντιδρούσε; Θα το άντεχε; Είναι και αυτό το νόημα της σταδιακής γνωριμίας.

Όπως νιώθεις εσύ κάθε φορά. Καλό βράδυ, άππαρε.

HaLiaS είπε...

σε ποιον να απευθυνθώ;
στον άππαρο ή στον πίσω από τον άππαρο;
ή μήπως ο άππαρος κρύβεται πίσω από σένα;

την αλήθεια σου την ξέρεις καλύτερα από τον καθένα μας.
αυτό που δεν ξέρεις ίσως ακόμη είναι αν αυτήν την αλήθεια θέλεις για σένα.
σε ότι κι αν κάνουμε ο ίδιος μας ο εαυτός το κάνει.
δείχνουμε διαφορετικοί αναλόγως στον χώρο που βρισκόμαστε, αναλογως με τους ανθρώπους με τους οποίους βρισκόμαστε, αναλογως την στιγμή, αναλόγως το πώς και το γιατί.
μα δεν είμαστε διαφορετικοί.
τα βασικά χαρακτηριστίκα μας είναι τα ίδια.
χαμογελάμε το ίδιο.
κλαίμε το ίδιο.
μιλάμε το ίδιο.
εκφραζόμαστε το ίδιο.

εκτός κι αν παίζουμε θέατρο.
εκτός κι αν είμαστε ηθό-ποιοι.
ή αν είμαστε θεατρίνοι.
αλλά εκεί όλα αλλάζουν.
και θέλει προσοχή.
γιατί μπορεί να καταλήξουμε κομπάρσοι.
στο θίασο του άλλου μας εαυτού.

καλό ξημέρωμα.
δεν χρειάζεσαι τα λόγια μας.
ίσως και εμείς κάπου να τα λέμε.
να χαμογελάς.

υ.γ.: την διπροσωπία δεν είναι εύκολο να την διακρίνεις...πολλές φορές φαίνεται φυσιολογική...στον εαυτό μας! για τους άλλους δεν είμαστε ποτέ 2.ή σχεδόν ποτέ.

Axis Mundi είπε...

Διπλη ταυτότητα η μη, το σημαντικό είναι να μην πάθεις "κρίση" ταυτότητας.
Άσε που θεωρώ την διπλή-μπροστά-στα-μάτια-σου Ταυτότητα πολύ χειρότερη απο την διαδικτυακή!

Κατανοητές πάντως οι ανησυχίες σου...
Την καλησπέρα μου

Πρασινη νεραιδα είπε...

pio mikri 8a mporusa na to eixa grapsi ego..
megalo tripaki i dipli taftotita.
genika,to psema ine periergi ipo8esi.
mpori na einai toso gliko pou na min katalavis oti blekis...

the boy with the arab strap είπε...

πολλες ταυτοτητες , πολλοι εαυτοι , αναλογως την περισταση , ποτε δεν ειμαστε ιδιοι .
ζησε την πολλαπλοτητα σου ....

THANOS είπε...

i taytotita ypotithetai se prosdiorizei ws xexoristo anthrwpo. ayto apla des to ws apotypwma pou tha xethwriasei me to xrono. einai poly ligo gia na se prosdiorisei k poly epifaneiako gia na se xaraktirisei.min tou apodideis megalyteri axia ap oti exei, opws k se kathe eidous anwdyni sxesi edw mesa

apparos είπε...

basnia :)

Κύκνε αυτή η αναγκαιότητα τρομάζει.
Σταδιακή γνωριμία, κρατάω αυτό!
Καλημέρα!

Χάλια (:P) τελικά σε όποιον και να απευθυνθείς στο ίδιο καταλήγεις! Ωραία το έθεσες! Τα λόγια σου μαχαίρι, να σε 'καλά. Αυτό που είπα πιο πάνω. Χρειάζεται κάποιος να μας δείχνει τις πραγματικές διαστάσεις και μια διαφορετική οπτική!

Axi, καλησπέρα! Δεν ξέρω τι είναι η "κρίση" ταυτότητας και ελπίζω όχι σε κάτι τέτοιο! διπλή διαδικτυακή καήκαμε!
Να 'σε καλά για την κατανόηση.

Νεράιδα, πόσο πιο μικρή; στα 12; :P
και ελπίζω να μην μπλέξω χωρίς να το συνειδητοποιήσω

~~~...~~~ :P (μεγάααλη γλώσσα έξω!)
ότι αλλάζουμε, αλλάζουμε. πολλαπλοί ως προς τις σκέψεις μας, τις δραστηριότητες μας. Ως ενιαία προσωπικότητα;

δρ Θάνο, μακάρι γιατί έχω την εντύπωση πως πολλοί βασίζονται σε μια ταυτότητα, μια πιο περίπλοκη ταμπέλα, για να κατατάξουν ανθρώπους και να λειτουργήσουν ανάλογα. Υπάρχει ανώδυνη (κάθε είδους) σχέση;!

ColourfulMind είπε...

Καλημέρα κι απο δω άππαρε. Μην χάνεσαι και μην αποδίδεις μεγαλύτερη αξια στις ταυτότητες. Τους ανθρωπους να ψάχνεις και να δίνεις σημασία περισσότερο στα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους (δικά σου και δικά τους).

Πρασινη νεραιδα είπε...

nai re,sta 12, yparxei provlima?!ime 20 sta 21,ennow otan imun girw sta 16....

xomeritis είπε...

Όμορφος είσαι...

apparos είπε...

Πολύχρωμο μυαλό, βάλεις με σε πειρασμό να αναλύσω τις επιθυμίες τους!! Θέλει προσοχή να μην δίνεις σημασία μόνο στις δικές τους επιθυμίες αλλά και στις δικές σου

νεράιδα, ο δαίμονας του τυπογραφείου! Ανάποδα ήθελα να βάλω τα ψηφία! :P

Προς Θωμά:
[άππαρος πανικόβλητος ψάχνει για κρυμμένες κάμερες!]
Στην φωτογραφεία, έγραψα και πιο πάνω, εικονίζονται δυο διαφορετικά πρόσωπα! μισό αριστερά, μισό δεξιά.

g for george είπε...

Μ'αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις. Τον βρίσκω οικείο και άμεσο.

Not me είπε...

Καλησπέρα Άππαρε.Είσαι και συ όπως και γω ένας με πολλές μάσκες.Γενικά από όσα έχω διαβάσει στο μπλογκ σου νομίζω πως απλώς τώρα συνειδητοποιείς κάποιες καταστάσεις αλλά σίγουρα είσαι σε καλό δρόμο.Συνέχισε...
Μια ερώτηση...Το άππαρος από που βγαίνει?Σημαίνει κάτι?...

Hfaistiwnas είπε...

Το νόημα;
Ή αυτόν που σε αντιπροσωπεύει;

apparos είπε...

Γιώργο θα πάρουν τα μυαλά μου αέρα! Ίσως βγαίνει από την ανάγκη να μιλήσω.

Not me καλησπέρα, να 'ταν λιγότερες οι μάσκες. Όσο για το άππαρος, εδώ :P

Ηφαιστίωνα, το νόημα, και έχω την εντύπωση πως αυτό συνεπάγεται και τον "δρόμο" που με αντιπροσωπεύει. Πιο άπλα δεν ξέρω που πατώ.

G...P... είπε...

Οταν μπηκα για πρωτη φορα στο internet, ανακαλυψα πως ειναι να ζεις με δυο και τρεις διαφορετικες ταυτοτητες σημερα να ειμαι ο Γιωργος αυριο η Μαρια μεθαυριο κατι αλλο, κρυμενος πισω απο την ανωνυμια που σου προσφερει. Με τον καιρο προτιμησα να ειμαι ο εαυτος μου και παραμενω.

Not me είπε...

Ok το τσέκαρα,έξυπνο....

Ανώνυμος είπε...

EMM... a minute ago there was another post! εν το πρόλαβα :S

apparos είπε...

G...P... βλέπω ότι θέλει αρκετή ωριμότητα και συνείδηση για να φτάσεις σε αυτό το σημείο. ελπίζω να παραμείνεις ;)

Not me, :P

liberatedboy, τι;;;;;; Πέρκη να κάμνει πελλάρες η google. Τι post ήταν;!

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως η "ψηφιακή" ταυτότητα κάποιου δεν μπορεί να διαφέρει και πάρα πολύ από την πραγματική του.
Αλλά και πάλι, εξαρτάται από το άτομο...

apparos είπε...

Έτσι πιστεύω, ίσως με κάποια χαρακτηριστικά πιο έντονα και κάποια κριμένα. Για να μην είμαστε αφελής όμως, να μην αποκλείουμε τους καλούς θεατρίνους που ούτως ή αλλιώς υπάρχουν και "έξω"!

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε...

Νομίζω λίγα πράματα είναι εντελώς αληθινά.
Ακόμη πιστεύω ότι όλα έχουν μια δόση αλήθειας.

Ακόμη να συμπληρώσω ότι όλοι σχεδόν είναι ψυχασθενείς σε ένα μικρό βαθμό, απλά αυτοί που το καταλαβαίνουν έχουν πρόβλημα με την απώλεια της άγνοιας.

Εσύ αυτό που δίνεις προς τα έξω είναι θρεπτικό για τους γύρω σου;

Τώρα, για την αλήθεια, τη γαμημένη, ποιος ξέρει.

Και ο θάνατος μια αλήθεια είναι.

Και το τζην που δεν μου μπαίνει επειδή έσπασα στο διάβασμα και στο φαϊ αλήθεια είναι.

Αγόρασα άλλο παντελόνι. Που πάλι είναι αλήθεια.


Με πολλή ασυναρτηρία, χαρούμενα διαβάσματα και ευτυχισμένη η καινούργια σου εξεταστική.

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε...

Νομίζω λίγα πράματα είναι εντελώς αληθινά.
Ακόμη πιστεύω ότι όλα έχουν μια δόση αλήθειας.

Ακόμη να συμπληρώσω ότι όλοι σχεδόν είναι ψυχασθενείς σε ένα μικρό βαθμό, απλά αυτοί που το καταλαβαίνουν έχουν πρόβλημα με την απώλεια της άγνοιας.

Εσύ αυτό που δίνεις προς τα έξω είναι θρεπτικό για τους γύρω σου;

Τώρα, για την αλήθεια, τη γαμημένη, ποιος ξέρει.

Και ο θάνατος μια αλήθεια είναι.

Και το τζην που δεν μου μπαίνει επειδή έσπασα στο διάβασμα και στο φαϊ αλήθεια είναι.

Αγόρασα άλλο παντελόνι. Που πάλι είναι αλήθεια.


Με πολλή ασυναρτηρία, χαρούμενα διαβάσματα και ευτυχισμένη η καινούργια σου εξεταστική.

apparos είπε...

Φλεγόμενε καλές επιτυχίες με περισσότερη άγνοια!
Με 'για το παντελόνι!

PN είπε...

Για να πω και εγώ τη γνώμη μου! Όλοι μας έχουμε μαι διαδικτυακή ταυτότητα πλέον. Και εννοώ όλοι όσοι κινούμαστε στα blogs, στα msn, στα chat rooms και όπου αλλού σκεφτεί κανείς. Εγώ όμως θέλω να σταθώ στη φιγούρα που έχουμε στα Blogs μας. Στην τελική αυτό μας ενώνει εδώ!

Το έχω πει ξανά, ότι η διαδικτυακή μου φιγούρα δεν πιστεύω ότι είναι τόσο διαφορετική από τη ρεαλιστική μου πλευρά. Έχει ωστόσο διαφορές μιας και στο γραπτό λόγο και την απρόσωπη επαφή τείνουμε να είμαστε πιο ελεύθεροι, αλλά και πιο προσεκτικοί. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι παίζει ρόλο και ο λόγος που φτιάχνεις μια διαδικτυακή φιγούρα, για το εάν θα καταλήξεις σε μια σχιζοφρένεια ή όχι. Εγώ πάντως δεν είχα ποτέ τέτοιο σκοπό!! Χαχαχα!!!

Οπότε...αφήστε την διαδικτυακή σας υπόσταση να εξελιχθεί με ήπιο τρόπο και χωρίς καταναγκασμούς. Ενώ, προσπαθήστε να μην πάθετε καμιά σύγχυση ταυτότητας με βαθιές και άσκοπες υπεραναλύσεις!! Κάνουμε την πλάκα μας εδώ...να του δίνουμε τη σοβαρότητα και τη σημασία που του αξίζει!! Αυτό είναι βέβαια η γνώμη μου!!

apparos είπε...

VK, κάπως έτσι εννοούσα την διαδικτυακή ταυτότητα και ένα που ήθελα να πω είναι πως διαχωρίζω πλέον την ρεαλιστική μου πλευρά σε δυο διαδικτυακές φιγούρες (ή περισσότερος και δεν το ξέρω!)

σχιζοφρένεια; Χαχαχα!!! :P

PN είπε...

Αν η ρεαλιστική σου πλευρά είναι χωρισμένη σε δύο διαδικτυακές φιγούρες...τότε υπάρχει όντως κάποιο πρόβλημα. Μεταξύ μας πάντα!!

apparos είπε...

ναι ναι! μεταξύ μας!
όπου υπάρχει πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε ;)

PN είπε...

Έτσι μπράβο...διάλεξε λοιπόν μια διαδικτυακή φιγούρα και τέλειωνε!! Chat το κάναμε!!! Χαχα!!

apparos είπε...

σιγά μην σε αφήσω να πεις την τελευταία κουβέντα! θα το ρίξω κορόνα-γράμματα και όποια κερδίσει! ελπίζω να βρεθεί κανένα περιστέρι και το φάει (για κάποιο λόγο μου θυμίζει κακής ποιότητας τηλε-σηρά!) για να αναγκαστώ να πετάξω και τις δυο και να ζήσω την ρεαλιστική μου υπόσταση.

το 'καψαααααα

η ώρα τέτοια + εξεταστική...

PN είπε...

Αααααα όντως το έχεις κάψει!! Άνοιξε βρε κάνα msn αν είναι να τα πούμε βρε!! Χαχαχαχα!!! Πάντως εγώ προτιμώ την προσωπικότητα που αναγνώρισε το πρόβλημα...και όχι την εγωιστική που ήθελε να πει την τελευταία κουβέντα!! Χαχαχαχα!!!

xipasmenos είπε...

Όταν θα έρθεις ο καιρός που θα έχεις έναν εαυτό θα νιώσεις like a million dollars....μη στεναχωριέσαι ακούγεσαι πολύ καλό παιδί για να σε πέρνει απο κάτω!!

Δεν ξέρω αν ακούγεται κοινότυπο αλλά και γω όπως και πάρα πολλοί άλλοι been there, done that, got the t-shirt......anytime you feel to talk mail me.....

apparos είπε...

το εκτιμώ αφάνταστα ;)

Δημοσίευση σχολίου