27 Δεκ 2008

Πως είπατε; Ωχ...


Στο TVmania (Κυπριακό εβδομαδιαίο περιοδικό), αφιερώνεται δισέλιδη περιοχή σε αναγνώστες που στέλνουν προβληματισμούς τους και απαντάει ο διδάκτορας ψυχολογίας Δρα Σταύρος Σταύρου, για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη. Παραθέτω μια επιστολή με την απάντηση της που δείχνει αρκετά πράγματα, τόσο για το τι μπορεί να αντιμετωπίσει ένας έφηβος στο χώρο του σχολείο τόσο και για τις γνώσεις/απόψεις του ψυχολόγου.

Προσπαθώ να αποδείξω πως είμαι άντρας

Είμαι ένα αγόρι 16 χρόνων και πηγαίνω δευτέρα τάξη λυκείου. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν ανοίγομαι εύκολα σε άλλους ανθρώπους, που αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχω σχεδόν κανένα φίλο μέχρι σήμερα, αφού οι περισσότεροι είναι κορίτσια. Αυτό είναι πολύ δύσκολο για μένα. Πιστεύω πως εσείς είστε ο καταλληλότερος άνθρωπος που μπορώ να μιλήσω. (Είχα σκεφτεί να σας έγραφα από πολύ πιο πριν αλλα φοβόμουν την απάντηση που θα μου δίνατε, αν θα με πλήγωνε ή όχι - γενικά πληγώνομαι εύκολα). Από το δημοτικό, συγκεκριμένα στην έκτη τάξη, είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι για το φύλο μου. Αυτό άρχισε μια μέρα, όταν ο δάσκαλος μας μιλούσε και σε μια στιγμή αναφέρθηκε σε ένα φίλο του και άρχισε να τον συγκρίνει μαζί μου λέγοντας πως ούτε έχει φίλους και δεν συμπεριφέρεται σαν ένας κανονικός άντρας. Σε μια άλλη περίπτωση, βρήκα ένα ραβασάκι στο σχολείο από δύο συμμαθητές μου που έλεγε πως είμαι παράξενος και δεν θα μπορέσω να παντρευτώ, με τέτοιο στιλ που έχω. Πέρσι ένας συμμαθητής μου με έκανε να νιώθω άβολα μέσα στην τάξη. Όταν με έβλεπε, φώναζε το όνομα μου, με αγκάλιαζε, μου έλεγε πρόστυχα πράγματα. Πράγματα που κανένας δεν θα τα έκανε σε άλλο αγόρι. Εγώ έκανα πως γελούσα, προσπαθώντας να αντισταθώ αλλά από μέσα μου πέθαινα. Δεν ήθελα να γίνομαι ο περίγελως του καθενός. Δεν άντεξα ώσπου και μια μέρα καθώς έτρεχε προς εμένα για να με «αγκαλιάσει κοροϊδευτικά», τον ρώτησα γιατί δεν το κάνει και αυτό στο άλλο άτομο που βρισκόταν μαζί μου. Η απάντηση που πήρα, ήταν ότι αυτός δεν είναι ομοφυλόφιλος. Εμένα αυτό με πείραξε πάρα πολύ. Ένιωθα κορόιδο του. Ντρεπόμουν να κυκλοφορώ. Ήθελα να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Δεν άντεχα άλλο. Υπήρξαν και άλλες κουβέντες που έφτασαν στα αφτιά μου που με πλήγωσαν πάρα πολύ. Είχα φτάσει στο σημείο να μη θέλω να πηγαίνω σχολείο επειδή φοβόμουν τις συνέπειες. Φοβόμουν το τι θα έλεγαν οι άλλοι για μένα. Με τα λόγια που άκουγα και ακόμα ακούω, άρχισα να πιστεύω πως είμαι ομοφυλόφιλος. Μπορεί όμως και να είμαι. Δεν ξέρω. Αυτό που με κάνει περισσότερο σίγουρο πως είμαι, είναι το ότι μπορώ και κουβεντιάζω περισσότερο με κορίτσια της ηλικίας μου, βρίσκω περισσότερο ενδιαφέρον στις συζητήσεις τους και μου έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη παρά στα άλλα αγόρια. Δεν ξέρω, είμαι συγχυσμένος. Προσπαθώ να προσέχω την κάθε μου κίνηση, την κάθε μου λέξη, το κάθε μου σχόλιο, τη συμπεριφορά μου. Προσπαθώ να αποδείξω πως είμαι άντρας. Δεν θέλω να είμαι εξαίρεση προς τους άλλους. Ακόμα με φοβίζει η ιδέα του στρατιώτη. Όταν θα πάω στρατό, πώς θα μου συμπεριφέρονται οι άλλοι; Δεν θα ήθελα ποτέ να είμαι ο περίγελως κανενός. Δεν αντέχω άλλο. Είμαι μπερδεμένος. Θα σας είμαι ευγνώμων αν μπορείτε να βοηθήσετε στο να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μέσα μου.
Ένας μπερδεμένος Άντρας

Η απάντηση:

Για το αν είσαι ή αν θα είσαι ομοφυλόφιλος, αγαπητέ μου φίλε, δεν θα το αποφασίσει ο οποιοσδήποτε αγενής δασκαλάκος ή αυθαίρετος μαθητάκος. Η ομοφυλοφιλία δεν αναπτύσσεται τόσο εύκολα όσο μπορεί να νομίζεις εσύ ή οι άλλοι. Από τη στιγμή που σε ελκύουν οι κοπέλες και λες μάλιστα ότι μόνο κοπέλες κάνεις παρέα, είναι καλή ένδειξη ότι είσαι μακριά από την ομοφυλοφιλία, ενώ ο συμμαθητής σου που «κοροϊδευτικά» θέλει να σε αγκαλιάσει, μπορεί να είναι πιo κοντά στην ομοφυλοφιλία. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα, κάποιοι να ζηλεύουν τις σχέσεις σου με τα κορίτσια και προσπαθούν να βρουν τρόπο να ικανοποιήσουν τη δική τους ανικανότητα προσβάλλοντας τη δική σου ικανότητα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ανησυχείς για την ομοφυλοφιλία αλλά για τους συμμαθητές σου που φαίνεται να είναι αγενείς και αυθαίρετοι. Θα σε βοηθούσε, πιστεύω, να άλλαζες σχολείο.

Παρακάτω παραθέτω κομμάτι από τη μικρή στήλη, που δημοσιεύει μόνο σύντομη απάντηση σε κάποια επιστολή.

Paris
Στην περίοδο της εφηβείας λόγω ορμονικών μεταλλαγών στον οργανισμό μπορεί να παρατηρηθεί κάποιος βαθμός σύγχυσης από το νέο άτομο, αγόρι ή κορίτσι, όσον αφορά το φύλο και τη γενετική του ταυτότητα. Για να είσαι σίγουρος αν είσαι ομοφιλόφυλος ή όχι πρέπει να περάσεις τουλάχιστον το 21ο έτος της ηλικίας.

Πριν σχολιάσω αναφέρνω ότι πριν πολλά χρόνια, οι επιστολές που δημοσιεύονταν και είχαν να κάνουν με την ομοφυλοφιλία ήταν αρκετά συχνές. Σε κάποια φάση είχαν εξαφανιστεί. Τώρα που σπουδάζω, πέτυχα κάποιες αναφορές στην ομοφυλοφιλία, χωρίς να αναφέρετε στην αρχική επιστολή και τώρα ξαφνιάστηκα για την δημοσίευση αυτής της επιστολής.

Αφήνω ασχολίαστα για το τι πέρνα ο έφηβος καθώς επίσης και τι αναλύει και προτείνει στον μαθητή, δεν είναι εξ' αλλού στις γνώσεις μου. Απλά, τόσο από τις παλιές απαντήσεις που έδινε, όπως και τώρα, η άποψη του ψυχολόγου είναι ότι η ομοφυλοφιλία αποκτάτε στην πορεία και το θεωρεί κάτι το μη ορθό. Δεν λέω μη φυσιολογικό γιατί δεν πρότεινε καμία φορά "θεραπεία", αλλά περνάει το μήνυμα του υποδεέστερου.

Το ότι προτείνει να αλλάξει σχολείο, φαντάζομε έχει σχέση με το ότι φοβάται την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό και φανερά νιώθει εκτεθειμένος (ναι, καλά κατάλαβες, ταυτίζομαι). Το πρόβλημα ότι, ομοφυλόφιλος ή όχι, αναγκάζετε να μπει σε ένα πρότυπο που έχει βάλει η κοινωνία και σε περίπτωση που δεν το ακολουθήσει τιμωρείται απάνθρωπα. Η ανυπαρξία κάποιων να βοηθήσουν στο χώρο του σχολείο είναι τραγική.

Το σκηνικό:
"Μητέρα, πατέρα, με κοροϊδεύουν ομοφυλόφιλο, δεν ξέρω τι να κάνω, βοήθεια"
"Κυρία, κύριε καθηγητά με κοροϊδεύουν ομοφυλόφιλο, ανέλαβε τις ευθύνες σου"
είναι έκτος πραγματικότητας.

Όσο για το δεύτερο κείμενο, το βλέπω σαν να λέει κάποιου που έχει αμφιβολίες, βάλε σε παύση την ζωή σου μέχρι τα 21. Τώρα αν είναι σωστό να είσαι σε μπέρδεμα, σε μια σύγχυση, αφήνοντας πίσω σημαντικά χρόνια που ανακαλύπτεις τον εαυτό σου το βρίσκω άδικο.

Αναφέρω επίσης ότι χαρακτηριστική επιστολή από τα παλιά, γραμμένη από γυναίκα, έλεγε ότι ο σύζυγος της ήταν υπερβολικά κάλος και τρυφερός μαζί της. Ανέφερε μερικά πράγματα που το επιβεβαίωναν και ότι το παράπονο της ήταν πως δεν είχαν έντονη σεξουαλική ζωή. Μετά από επισκέψεις σε ψυχολόγο, σύμβουλο γάμου ή κάτι σχετικό παραδέχθηκε την ομοφυλοφιλία του σε κατάσταση έντονου κλάματος. Το τι ρωτούσε δεν το θυμάμαι αλλά η απάντηση του Δρα Σταυρού ήταν ότι η επιστολή της ήταν απόδειξη πως οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι τόσο κακά πλάσματα όσο πιστεύουμε. Αυτό κράτησα.

Για τον (κάθε) έφηβο της αρχικής επιστολής, στην απίθανη περίπτωση να πετύχει την ανάρτηση, του λέω:
Γάμα τους συμμαθητές σου, το πρόβλημα το έχουν αυτοί. Θέλει υπομονή πάντως.
Το μόνο σίγουρο ότι αν δεν είσαι ομοφυλόφιλος θα έχεις πολλές γυναίκες και εμπειρία πως να τις προσεγγίζεις (σε αντίθεση με τους κουρούπετους συμμαθητές σου που ξαφνικά εν να θυμηθούν να ξεκινήσουν να της προσεγγίζουν) και ανάλογα των ορέξεων σου και του χαρακτήρα σου θα περάσεις μια χαρά.
Αν τελικά είσαι ομοφυλόφιλος, θα έχεις πολλά καλές φίλες για να σε στηρίξουν στις δυσκολίες που θα έβρεις.
Προσπάθησε να μην αφήσεις την κατάσταση να σε αλλάξει. Να μείνεις ο εαυτός σου.
Αυτό πιστεύω έπρεπε να κάνω και εγώ.

Υ.Γ. Ο άππαρος έπιασεν άδεια σήμερα.

18 στοιχημάτισαν:

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

En endiaferon oti o psichologos en efhnei periQwreio ston mitsi oti en gay. Eipen tou oti to poio piQanon o daskalos tou tziai oi shmmathites to exoun laQos. To pio piQanon o mitsis en gay. Tzeino pou eprepe na ton bohQhsh o dr enei oti tziai na eisai en entajei. An eisai gay en antajei an men eisai gay pale en entajei. To intalws symperiferountai oi alloi en provlima alla en mono provlima gia tous gay. En provlima gia tous paxoulous, tous xenous, tous kontous ktl. O mitsis prepei na kamnei ypomonh tzia na maQei na antimetwpizei tis katastaseis. Se dkyo treia xronia enna paei na spoudash enna zih monos tou tziai en pollis en dkialeksi to perigyrw tou monos.

apparos είπε...

Είσαι γλήορος!
Όντως, εν τζαμε που εν με βρίσκει σύμφωνο ο ψυχολόγος. Έστω στην πορεία συνειδητοποιήσει εν γκέι, να μεν τα βάψει μαύρα τζαι να νιώσει ότι εσσει αθρώπους να τον βοηθήσουν, γιατί ναι μεν είναι εντάξει να είσαι γκέι αλλά την διάκριση εν να την φάεις κατάμουτρα.
Το θέμα το διακρίσεων εν βλέπω τρόπο να αλλάσει, οπότε το ερώτημα είναι πως μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις. Γιατί αν δεν μάθει, που εν να πάει να σπουδάσει εν θα μπορεί να θκιαλέξει τον περίγυρο του γιατί απλά εν θα έσσει εμπιστοσύνη κανενού. Τζαι ναι μιλώ προσωπικά :P
Πάντα για έναν έφηβο που, επειδή διαφέρει, τρώει την διάκριση τζαι δεν ωριμάζει κανονικά (κοινός έσσει ψυχολογικά τραύματα!)

Keen On Boys είπε...

Θα ήθελα να μοιραζόσουν και τη δική σου ιστορία. Οι ψυχολόγοι που απάντησαν, δε με κάλυψαν καθόλου πάντως, και εννοείται πως όταν πας σε ψυχολόγο για τέτοια θέματα τον ρωτάς χύμα αν έχει κάποια προκατάληψη απέναντι στην ομοφυλοφιλία, γιατί αλλιώς τσάμπα χρόνο και χρήμα θα φας. Αν γίνεται να βρείς και gay ψυχολόγο, ακόμα καλύτερα!

ΥΓ: Για το σχόλιο του κυπρολέων θέλω διερμηνέα. No pun intended

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Keen on boys: ιντα που εν εκαταλαβες? τα κυπριακά, τα greekish, τις ανορθογραφιες οξα τις ασυναρτησιες?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύκω να ξαναγράψει ο μιτσής το πρόβλημα του στη Ρουλα, στη CityFreePress, στη στήλη του sex talk. Διαβάζουν την περισσότεροι νέοι και θα λάβει μια πιο ρεαλιστική - έξω απ' τα δόντια απάντηση!

Keen On Boys είπε...

τα greeklish σε συνδιασμό με το κυπριακό ιδίωμα και κάτι άκυρα (πχ χρήση του Q αντί για Θ ή th)

apparos είπε...

@Keen On Boys
Μοιράστηκα αρκετά αν δεις παλαιότερες αναρτήσεις. Περισσότερα ίσος στο μέλλον.
Gay ψυχολόγος! Αυτό παει να πει bias. Να αναφέρω και τις φαντασιώσεις;
Για το υστερόγραφο, ο διερμηνέας χρεώνει 1 ευρό την παράγραφο. Ακριβός ο άτιμος!

Διακρίνω μιαν ένταση μεταξύ σας! Ωραία, θα αυξηθεί η ακροαματικότητα!

@Liberated Boy
Εν τζαμέ που θα παιχτεί τέλια ο μιτσής!

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Μεν καμνεις χαρα ρε αππαρε τζιαι εν εσιη ενταση (πρεπει να δουλευκεις σε ελληνικο καναλι lol)....απλως εδιερωτουμουν.... τα κυπριακα, τις ανορθογραφιες τζιαι τις ασυναρτησιες ενι μπορω να τις αποφυω, εννα προσπαθησω να αποφευκω τα greekish. Οσο για τον μιτση παρα να γραφει στα περιοδικα εν καλλιτερα να βαλει ιντερνετ τζιαι να παιζει την πουλλου του θωρωντας θεϊκα αντρικα κορμια ωσπου να μιαλινη. Εν τζιαμε που εννα αρκεψει να με τον κοφτει ιντα που λαλουν οι αλλοι. Εγιω θυμουμε που ημουν μιτσης που την μια εχτιτζιαζα που ημουν διαφορετικος που την αλλη το γεγονος οτι μου αρεσκαν οι αντρες εκαμνε με να νοιωθω ευτυχισμενος.

Ντεμης είπε...

Εγώ βρε αππαρούι μου θα μείνω σε δύο προτάσεις του Δρος Σταύρου: "Η ομοφυλοφιλία δεν αναπτύσσεται τόσο εύκολα όσο μπορεί να νομίζεις εσύ ή οι άλλοι" και "Από τη στιγμή που σε ελκύουν οι κοπέλες....." Πότε είπε του ο μιτσής πως τον ελκύουν οι κοπέλες; Και τι είναι η ομοφυλοφιλία για να "αναπτύσσεται", κα΄να βακτήριο οξά μικρόβιο; ΟΚ, δεν το αντιλαμβάνεσαι από εξάχρονος αλλά, από τη στιγμή που θα το καταλάβεις, συνειδητοποιείς πως το είχες από βρέφος.
Ο μικρός προφανώς είναι τόσο τρομοκρατημένος που δεν τολμά καν να γράψει στο ανώνυμο γράμμα πως εν γκέϋ. Δεν το καταλαβαίνει αυτό ο Δρ; Ή υπάρχει (ακόμη) επίσημη γραμμή "αποθαρρύνετε την ομοφυλοφιλία"; (βλέπε μαυροπινάκιασμα του Dawson's Creek μόλις ο Τζακ came out of the closet)
Ούτε είναι λύση να του πει "βάλτα όλα on hold για τα επόμενα πέντε χρόνια"! Το παιδί θέλει απάντηση τωρά, λύση πραγματοποιήσημη κι όχι θεωρίες.
Αχ μικρέ, πόσο σε καταλαβαίνω....

Greekstories είπε...

Ηρθα επιτελους κι' εγω στο μπλοκ σου αππαρε και πολυ το χαρηκα αν και το παιρνω εγωιστικα πια το θεμα και αναρωτιεμαι γιατι δεν εχει τοσους γκει αναγνωστες το δικο μου μπλοκ...

Παντα με εβαζαν στο περιθωριο...Η πλακα να γινεται...

Λοιπον η προσωπικη μου ταπεινη γνωμη ειναι οτι πρωτο συμφωνωμε ολα οσα γραφτηκαν για να μην τα ξαναγραψω και γινονται καρακιτς επαναληψεις.
Ο ψυχολογος θελει τουλαχιστον ξυλο αν οχι καταργηση της αδειας επαγγελματος. Μα ποιος γαρος τον εβαλε τζιαμε να λαλει ετσι μαλακιες τζιαι να πληρωνεται τζιαι που πανω; Αν ειναι ποτε δυνατον.

Κρατω το σημειο που ειπες ρε αππαρε οτι μιλας προσωπικα. Τζ εγω τα ιδια σκατα επερασα τζιαι φανταζουμαι πολλοι που μας. Ηνταλως εμαθαμε να αντιμετωπιουμε τουντες καταστασεις τοτε; Εν εμαθαμε απλα, η τουλαχιστον εγω τοτε εν εμαθα γιατι εν ηξερα καν γιατι και πως ημλυν διαφορετικος. Ημουν ετσι απλα το θυμα καταστασεων των μαγκων του καθε σχολειου τζιαι τζινον ηταν. Οταν ομως εγινα πρωταθλητης στο αθλημα που εξασκουσα και αρχισα να κερδιζω μια πανελληνια αναγνωριση ξαφνικα εμοκκωσαν ουλλοι γιατι ο ππουστης αποκτησε ξαφνικα αρχιδια τζιαι εμοκκωσεν τους ουλλους. Αλλα το μονο που εγινε ηταν οτι με αφηκαν σε ησυχια. Αλλα εμαθα να αντιμετωπιζω τουντες καταστασεις οταν εφυα για σπουδες. Τζιαι ο μιτσης της επιστολης εννα πρεπει οπως καμνει ηδη να τα καταπινει ουλλα ωσπου να εβρει την συνταγη της επιβιωσης του. Εν νομιζω να υπαρχει αλλος τροπος. τουτος ηταν παντα ο δρομος των λλιων, της μειονοτητας...

Παντως χαιρομαι πολυ που υπαρχουν και προβληματισμοι μεταξυ μας και δεν περιοριζουμε το γραψιμο μας σε θεματα κιτς.

Τα φιλια μου

apparos είπε...

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ, να βάλει τζαι κανένα messenger να μιλά με όμοιους συνομήλικους του! Πάντως κάμνει μου εντύπωση πως ο κάθε ένας επέρασεν τα με τον δικό του τρόπο.

Ντέμη, τι να σου πω, αφήνω ούλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Γεννιέσαι-γίνεσαι. Το μόνο που εν θα δεχτώ ποττέ είναι να μου πει κάποιος μια μέρα εξύπνησες τζαι αποφάσισες να είσαι γκεϊ γιατί θέλεις να το παίξεις πελλός, να προκαλέσεις, να τραβίσεις την προσοχή. Ο μικρός μπορεί να μεν είναι καν ομοφυλόφιλος. Το θέμα γιατί να περνά ότι περνά επειδή απλά έσσει διαφορετική συμπεριφορά.

Greekstories καλωσόρισες στα μέρη μου! Εν κάμνεις καλό μάρκετινγκ, γι'αυτό!
Το blog σου έφατο με το κουταλούι τζαι υπολόγισε από τι διαθέσεις και συναισθηματισμούς επέρασα από τα γραφόμενα σου.
Θεωρώ πρέπων να σου το πω.
Τον τελευταίο σταθμό του πόθου φυλάω τον για το μέλλον, σε κατάσταση πλήρης διαύγειας και καλής ψυχολογικής διάθεσης για ευνόητους λόγους.

Εν τούτο το μελαγχολικό ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνο να τα καταπίνεις ούλα τζαι να προσπαθείς να επιβιώσεις.

Οι προβληματισμοί καλοί, αν αλλάξουν τζαι κάτι στο ελάχιστο θα έχουν τζαι νόημα.

Ανταποδίδω στα φιλιά!

Αρκούρης είπε...

το ότι θέλει στέρηση άδειας (και όλα όσα άλλα έχουν εισηγηθεί οι υπόλοιποι σχολιαστές) ο "κύριος" ψυχολόγος, εν πασιφανές. Τον έχω πιάσει κατά καιρούς να είμαι έντονα ομοφοβικός, αλλά οκ, περαστικά του! (το σταματώ εδώ για να μην πω ότι εν καμιά "αγάμητη" και με κακοχαρακτηρίσεται...) Εν συμβουλή τούτη που έδωκεν του μιτσή? Σε τέτοια ηλικία, τόσο ολοκληρωτική και απόλυτη παρότρυνση? Και δηλαδή τι? Αν και στο άλλο σχολείο η κατάσταση συνεχιστέι? Να καταλήξει οικότροφος στην Ελβετία ο νεαρός, επειδή ο "Δρ" Σταύρου δεν μπορεί να τον καθοδηγήσει να έχει αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση? Δεν είμαστε καλά. Δεν είμαστε καθόλου καλά!!!!

ΥΓ.: και πάλι πολύ σέξυ η συνοδευτική φωτό της ανάρτησης! ;)

apparos είπε...

Γεια σου Αρκούρη! Για να διαβάζεις την ζωή μου έτσι ώρα πάει να πει ότι δεν είσαι στα καλλύττερα σου! Εχάρικα πάρα πολλά τα σχόλια που άφησες τζαι θα επανέλθω αργότερα!
Αμέριστη συμπαράσταση!
Πάω να ξαπλώσω τζαι δεν αντέχω άλλο!
Την καλημέρα μου τζαι όσο μπορείς μην χάνεσαι!!

Αρκούρης είπε...

μπα, λάθος κάνεις! Ίσα-ίσα, αν ήμουν στις μαύρες μου, σιγά μεν εκάθουμουν να θκιεβάζω το ότιδήποτε (με όλο το σεβασμό προς το άτομο σου - δεν είναι προσωπικό)! Ειδικά σήμερα είμαι στα πολύ-πολύ πάνω μου :)

πάντως, η χαρά εν ούλλη δική μου γιατί αρέσκει μου ο τρόπος που εκφράζεσαι! Και εννοείται ότι έχεις τη δική μου συμπαράσταση!

καλή ξεκούραση εύχομαι και αναμένω να "επανέλθεις αργότερα" όπως υποσχέθηκες (πρόσεξε: είμαι σειρόττερος που τον Άη Φανούρη εγώ - μεν μου τάξεις!! :)))

καλή ξεκούραση σου εύχομαι και υπόσχομαι να προσπαθήσω να μεν χάννουμαι :)

apparos είπε...

Πρόσεξε, υποσχέθηκες! Έσσει μάρτυρες Τζιντό "προσπαθήσω" εχάλασεν μας τα λίο αλλά εν πειράζει!

Χαίρομαι που είσαι στα πάνω σου!

Keep it UP!

Καλό ξημέρωμα, κάτσε εξημέρωσε πηλέ, Καλήν ημέρα!

Ανώνυμος είπε...

πιστεύκω ότι αντιμετωπίζω ενα παρόμοιο πρόβλημα..εγω όμοσ πισ΄τεύκω όντοσ οτι ειμαι gay..αλλα τραβούμε τζαι καποιεσ γυναίκεσ..λαλείτε να είμαι ΒΥ??
παραπάνω όμωσ πιστέφκω ότι ειμαι gay..πως εν να το πω τούτο μες την κύπρο?? εν να με πέξουν..
ενηξέρω τι να κάμω..πέτε μου τίποτε..

apparos είπε...

Εν σε παίζει κανένας μεν ανησυχείς. Ταπελούες μεν βάλεις του εαυτού σου.

Τούτο που πρέπει να κάμεις είναι να βρεθείς με άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό που το συνηθισμένο τζαι να δεις αν σου αρέσκει τελικά.

Μέτα διασκέδαστη ζωή όπως έρκεται ήτε με γεναίτζιες ήτε με αρσενικούς ήτε τζαι με τα θκύο. Μακριά που μωρά μόνο!

Εν δική σου η ζωή.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Ανωνυμε συμφωνο με τον αππαρο. Επιπλεον νομιζω αν εισαι πολλα μιτσης δηλ κατω που 17 περιμενε λλιο μεν μουνταρεις να καμεις σεξ ιδιως με πολλα πιο μιαλους σου διοτι μπορει να σε εκμεταλευτει κανενας επιτηδειος. Αν σε τραβουν τζιαι οι γενετζιες τζιαι οι αντρες τοτε δοκιμασε (αν ηρτε η ωρα σου). Εγιω που ειμαι γκευ χωρις αμφιβολιες τζιαι σκεφτουμε να παω με γεναικα ετσι για να ειμαι εξτρα λεσιη :) Εν τζιαι αναγκη να πεις κανενου τιποτε. Που εννα ερτει ο ωρα σου εννα ξερεις ποιου τζιαι ποτε να το πεις. Μεν ξιχασεις παντα το προφυλακτικο. Αν εισαι στρειτ παλε καλα, αν εισαι γκευ παλε καλα αν εισαι ΒΙ παλε καλα. Εν εσιη λαθος απλως οτι τραβα η ψυσιη σου αν το τραβα τζιαι του αλλου/ης(οϊ με ανηλικους φυσικα)

Δημοσίευση σχολίου