29 Μαρ 2009

Νοσταλγία


Χθες άππαρε βρήκα χρόνο και συνέχισα να βλέπω κάποιες παλιές αναρτήσεις που δεν είχα διαβάσει. Όταν έφτασα σε ανάρτηση από το Εξατμισμένο Martini διαπίστωσα πως το ιστολόγιο εξαφανίστηκε. Χωρίς να γνωρίζεις, μπορείς να υποθέσεις πολλά. Ελπίζεις ο λόγος να μην είναι κάτι αρνητικό.

Τα αισθήματα που δημιουργούνται όμως δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Πολλοί αποχώρισαν, κάποιοι σταμάτησαν να γράφουν, άλλοι έκαναν κρυφά τα ιστολόγια τους. Ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του και πρέπει να γίνει σεβαστό. Η σχέση που αναπτύσσεται είναι παράξενη. Μπορεί να μην έχεις μια επικοινωνία σε πιο προσωπικό επίπεδο αλλά ένα ενδιαφέρον δημιουργείται.

Νομίζω δεν έκρυψα την αδυναμία μου σε κύπριους που γράφουν. Μπορεί να είμαι θυμωμένος και απογοητευμένος από την Κύπρο αλλά η ελπίδα ότι κάτι καλό υπάρχει, κάτι θετικό να κοιτάξω, υπάρχει πάντα. Όσο νάνε σε επηρεάζει περισσότερο όταν άτομα με τα οποία ταυτίζεσαι σε κάποια σημεία ή ακόμη ζηλεύεις κατά κάποιο τρόπο στοιχείο της ζωής τους, του χαρακτήρα τους. Πόσο μάλλον όταν είναι συμπατριώτες σου.

Σε συνδυασμό με την επερχόμενη κάθοδο για το Πάσχα, διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι προχωράνε με την ζωή τους, φθίνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη πενιχρή σχέση που υπάρχει μεταξύ μας. Το αίσθημα που δημιουργήθηκε ήταν αυτό της νοσταλγίας. Όχι της νοσταλγίας για κάτι που πέρασε. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω.

Όσο κοινότοπο και αν ακούγεται, όσο υποκριτικό και αν φαίνεται, εύχομαι οι απουσία τους να οφείλεται στο ότι η ζωή, τους απασχολεί με κάτι όμορφο.

23 στοιχημάτισαν:

Leni είπε...

Τζαι'μείς αγαπούμε σε αππαρούδι :)

suncitizen είπε...

Άπαρε!
Είναι αναγκαίο μέσα από το νετ να γνωρίζουμε κόσμο που θέλουμε να κρατήσουμε και να συναντιόματε ζωντανά. Έτσι μόνο δε χάνεσαι...

b|a|s|n\i/a είπε...

αγγίζεις. αγγίζεσαι. μοιράζεις. μοιράζεσαι. μία στιγμή. κάθε στιγμή. γνωρίζεις. γνωρίζεσαι. μία στιγμή. κάθε στιγμή. πάντα μένουν οι στιγμές. όταν αγγιζόμαστε. από (και) ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε καν.
τέτοιες στιγμές πάντα μένουν. και δη οι αληθινές.

xipasmenos είπε...

Είναι μια δεύτερη "ζωή" μέσα απο την οποία μπορείς να γνωρίσεις εύκολα ανθρώπους και να κάνεις σημαντικούς φίλους. Αλλά μην αφίσεις να σε καταπιεί.......έχουμε και κανονική ζωή και πρέπει αυτή να φροντίζουμε πάνω απ όλα!! Φιλιά άππαρε

Ανώνυμος είπε...

Γειαααα! Εξατμισμένο martini εδώ! Με συγκίνησες:) Θα εκμεταλλευτώ το blog σου για να σου εξηγήσω γιατί έσβησα το δικό μου. Ο λόγος είναι ένας. Εδώ και καιρό αντιλήφθηκα ότι δεν είχα τίποτα να γράψω. Ότι έγραφα το έγραφα με το ζόρι. Ναι πιστεύω ότι φταίει το γεγονός ότι είμαι ευτυχισμένος. Weird huh?
ΥΣ Θα σε παρακολουθώ αν και εγκαταλείπω τον κυβερνοχώρο.
Φιλιά,
(πρώην)Εξατμισμένο Martini

tovenito είπε...

συνήθως η απουσία από το μπλογκ είναι για καλό πάντως. αλλά και ανθρώπινη η νοσταλγία για κάτι που έγινε συνήθειά σου, έστω και μέσω οθόνης

Ανώνυμος είπε...

Της νοσταλγίας για κάτι όμορφο, για το κενό που άφησαν; Καλησπέρα.

Marl3n είπε...

I know exactly what you mean gia to ais8ima tis nostalgias, alla oxi gia kati pou perase. Nomizw para polloi to niw8oun alla einai so hard to describe it. There just aren't enough words...

turigr είπε...

Αν εξαιρέσεις τη νοσταλγία για την πατρίδα (ετυμολογικά η λέξη σημαίνει την επιστροφή στην πατρίδα), η νοσταλγία δείχνει την ανάμνηση ευχάριστων στιγμών και καταστάσεων. Αυτά προφανώς σου λείπουν!

Not me είπε...

Το blogging έχει και βοηθάει πολλούς/ές να πούνε τις σκέψεις τους σε άτομα άγνωστα τις περισσότερες φορές.Αυτό βοηθάει, όπως το έχουν αναφέρει, και προσωπικά χαίρομαι που έστω από ένα απλό πάτημα των πλήκτρων/πιθανόν να κάνω ή να με κάνουν να νιώσω καλύτερα...

Υ.Γ...Είμαι ένας από αυτόυς που περιμένουν να ακούσουν από σένα ένα απλό γεια/καλημέρα...

Υ.Γ.Υπάρχει ένα τραγούδι που λέει "Πατρίδα μου είναι εκεί που μίσησα και με μισήσαν περισσότερο απ'οπουδήποτε αλλού"..(Τρύπες)
Μου θυμίζει τις δικές μου σκέψεις όταν άφησα πίσω μου τον τον τόπο που γεννήθηκα...

apparos είπε...

Leni αππομένον υφάκι τζαι:
- Αγκαλίτσα; :D

suncitizen με βρίσκεις σύμφωνο! Αν μη τι άλλο είναι ένα μέσο επικοινωνίας που ενώνει ανθρώπους και αποστάσεις. Με λυπεί όμως που αντικαθιστά την ζωντανή γνωριμία και επαφή. Μεγάλη συζήτηση και αυτό!

basnia νομίζω σε κατάλαβα! Σε περισσότερες αληθινές!

xipasmenos δεν διαφωνώ επίσης! Θέλει προσοχή!

Εξατμισμένο Martini εύχομαι να παραμείνεις ευτυχισμένος! Δεν λέω κάτι περισσότερο για να μην παρεκτραπώ! :P

tovene στην δική μας απουσία τότε! :P

Κύκνε καλησπέρα! Όχι ακριβώς αλλά ναι για κάτι όμορφο! Δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω να μπορεί να περιγραφεί.

Marl3n my point exactly!

turi ότι μου λείπουν μου λείπουν! Δεν αναφέρομαι σε αυτές πιο πάνω όμως! Ένα αίσθημα που σε πιάνει όταν σκέφτεσαι πόσες ζωές υπάρχουν και κάποιες για τις οποίες ακούς θα ήθελες να τις ζήσεις από κοντά, έστω ως παρατηρητής!

Not me το έγραψα και στο παρελθόν ότι από εδώ ελπίζω να πάρω! Ότι γίνει βέβαια! Διαβάζοντας κείμενα άλλων πολλές φορές ένιωσα άσχημα αλλά και καλύτερα!
Τον τόπο που γεννήθηκα δεν τον άφησα ακόμη αλλά φοβάμαι πως ίσως γίνει και αυτό. Το θέμα ότι όπου και να πας τα ίδια βιώματα κουβαλάς (η πόλις-Καβάφης)
Καλημέρα! :P

THANOS είπε...

Ισως η ανάγκη που τους ώθησε να γράψουν δεν υπάρχει, ίσως κουράστηκαν, ίσως βαρέθηκαν, ποιος ξέρει....
Το σίγουρο είναι πως μερικά άτομα, έστω και μ αυτό τον απρόσωπο τρόπο τα συμπαθείς, μοιράζεσαι κάτι, κι ας σου λένε βρες καλύτερα κανένα γκόμενο :-) καλό βράδυ...

g for george είπε...

Κι εμένα μου την δίνει όταν σταματάνε. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο που αναφέρεις. Κάνω όμως και την ίδια σκέψη, ότι ίσως να είναι για το καλύτερο.

apparos είπε...

Θάνο ένα αστειάκι δεν σηκώνεις; :P
Να κορνάρεις στους δρόμους όμως δεν σε πειράζει!
1-1!
να ικανοποιηθεί η ανάγκη για γράψιμο ακούγετε θετικό! τα άλλα, όχι και τόσο...
καλό βράδυ!

Γιώργο όταν είναι για το καλύτερο απλά χαιρόμαστε και ας νιώθουμε την απουσία τους να μας βαραίνει!

THANOS είπε...

ό,τι θες σηκώνω, αλλά να σου την μπω κι εγώ :)))) για ποιο πράγμα όμως? το ξέχασα... λολ 2-1

PN είπε...

Χμμμ...ακόμα και αν αρνούμαι να το παραδεχθώ, έχω πνιγεί λίγο από το blog μου! Δεν είναι ότι δεν το χαίρομαι ή κάτι τέτοιο, αλλά ώρες-ώρες νιώθω ότι του δίνω περισσότερο χρόνο από εκείνον που θα έπρεπε. Φαντάζομαι ότι μια μέρα θα ξυπνήσω και θα πω τέλος. Τόσο απλά και τόσο ξαφνικά. Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας προφανής λόγος και δεν νομίζω ότι σίγουρα θα υπάρχει στη ζωή μου κάτι καλύτερο...

DaisyCrazy είπε...

Δίκιο έχεις. "Συνδέεσαι" με κάποια άτομα, με κάποια μπλογκ κτλ κι άμα κάτι αλλάξει και κάποιος απομακρυνθεί σου λείπει. Το έχω βιώσει κι εγώ αυτό. Όμορφο είναι όταν αυτό συμβαίνει γιατί του πάνε όλα καλά, όπως το μαρτίνι :)
Καλημέρα και καλή βδομάδα!

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

An to na grafeis einai tropos ekfrasi tote den tha apomakryntheis apo ta blog.
An to na grafeis einai methodos gia na kerdiseis kati xeiropiasto i mh xeiropoasto tha apomakryntheis otan vreis oti epsaxnes
Opws kai na xei i epikoinwnia pragmatiki i eikoniki, tha einai panta ena thetiko vima

Leviathan είπε...

lofiko einai olo auto pou les!denesai eukola me oli auti tin epikoinonia pou ousiastika einai ta blogs..filia!

Ντεμης είπε...

Κι εγώ το έχω νοιώσει αυτό το άσχημο όταν κάποιοι απλά χάνονται που την μπλογκόσφαιρα. Γι΄ αυτό φρόντισε να μην το κάνεις κι εσού Αππαρούι μου!
Μπορεί όλοι εμείς να μην γνωριζόμαστε από κοντά αλλά ξέρω πράγματα για σένα που σίγουρα δεν έχεις πει στους δικούς σου, όπως κι εσύ για μένα. Άρα υπάρχει μια επαφή. Ένα μοίρασμα.
Όταν δεν έχουμε τι να γράψουμε ή έχουμε πολλή δουλειά, απλά ας σταματάμε λίγο καιρό, δεν χρειάζονται δραματικοί οριστικοί αποχωρισμοί και διαγραφές πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

To na grafeis den einai imerologio. opoios grafei sta blog gia na grafei ti kanei sti zwi tou simanei den exei filous na ta pei.

To grapsimo thewreitai texni. alla poios eimai egw na pw ti einai texni.

George Tsitiridis είπε...

nostalgia apla gia tin nostalgia

apparos είπε...

Θάνο, τι ξέχασες; And yes, we have a winner!

VK ποτέ μην πεις ποτέ! Να δίνεις όσο χρόνο θες αλλά να μην χάνεσαι σε αυτό!

Δοροθέα :)

Πέτρο τα είπες όλα! Επικοινωνία...

Leviathan :)

Ντέμη η αλήθεια περιμένω την μέρα που δεν θα χρειάζεται να γράφω! Αυτό είναι το παράδοξο! Γνωρίζουμε πράγματα για τον άλλο δημόσια!

Ανώνυμε άποψη μου όχι απαραίτητα. Στην περίπτωση μου, ναι. Το γράψιμο μπορεί να αποτελέσει τέχνη, πρώτα όμως αποτελεί τρόπο επικοινωνίας.

πισωγλέντη ωραία οπτική! Μπορώ να πω ότι το προσεγγίζει!

Δημοσίευση σχολίου